16. dets 2013

Kapsa-peedi-õunahautis

Miks mitte rikastada jõululauda mõne maitsva taimse roaga või süüa need pühad vahelduseks hoopiski lihavabalt? Pärast pidusöömat on kohe kindlasti kõhul kergem ja meel rõõmustab uute maitsete üle.

See kapsa-peedi-õunahautis on tõeliselt mõnus lisand näiteks taimsete "verivorstide", pikkpoisi või ahjukartuli kõrvale. Mõnusalt krehvtine ja magus-hapukas ning kauni sügavpunase värviga.



4 - 6 inimesele

·         3 sl õli
·         1 sibul
·         1 ½- 2 tl soola
·         500 g tooreid peedikuubikuid
·         2 loorberilehte
·         400 ml vett
·         600 g kapsaribasid
·         200 g õunaviile


Kuumuta paksema põhjaga potis õli. Lisa hakitud sibul ja sool. Prae umbes kaks minutit. Lisa peedikuubikud, loorberilehed ja vesi. Hauta keskmisel kuumusel kaane all, kuni peet on poolpehme. Lisa kapsaribad ja hauta, kuni kapsas on pehme. Lisa õunaviilud ja hauta kuni peedid ja õunad on pehmed. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar