Miks mitte rikastada jõululauda mõne
maitsva taimse roaga või süüa need pühad vahelduseks hoopiski lihavabalt?
Pärast pidusöömat on kohe kindlasti kõhul kergem ja meel rõõmustab uute
maitsete üle.
See kapsa-peedi-õunahautis on
tõeliselt mõnus lisand näiteks taimsete "verivorstide", pikkpoisi või
ahjukartuli kõrvale. Mõnusalt krehvtine ja magus-hapukas ning kauni sügavpunase
värviga.
4 - 6 inimesele
·
3
sl õli
·
1
sibul
·
1
½- 2 tl soola
·
500
g tooreid peedikuubikuid
·
2
loorberilehte
·
400
ml vett
·
600
g kapsaribasid
·
200
g õunaviile
Kuumuta paksema põhjaga potis õli. Lisa hakitud sibul ja
sool. Prae umbes kaks minutit. Lisa peedikuubikud, loorberilehed ja vesi. Hauta
keskmisel kuumusel kaane all, kuni peet on poolpehme. Lisa kapsaribad ja hauta,
kuni kapsas on pehme. Lisa õunaviilud ja hauta kuni peedid ja õunad on
pehmed.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar