18. märts 2012

India pähkli toorjuust

Oo, milline võrratu avastus - India pähklitest tehtud rammus toorjuust, mida sobib panna röstsaia peale, lasanjede ja pastade sisse ning millest saab valmistada suussulavaid toortorte. Uskumatu, ma tean. Ostsin kohe 200 g paki india pähkleid ja asusin katsetama. Tulemus on selline:


  • pakk india pähkleid
  • endale meeldivaid lisandeid

Mina ostsin 200 g paki ning panin pähklid likku. Piisab 2h-üleöö leotamisest. Siis kurnasin pähklid ja purustasin saumiksriga umbes pool minutit. Pool jätsin maitsestamata, teise poole purustasin koos küüslauguküüne, terakese meresoola ja peterselliga. Eriti hästi sobib lisandiks ka sidrunimahl. Superhea!


11 kommentaari :

  1. Aitäh, The Driimer!:) Tasub kindlasti katsetada.

    VastaKustuta
  2. Proovi avokaadoga, mmmmmmmmmm

    VastaKustuta
  3. Küsin natuke tehnilisemat laadi küsimuse - nimelt, kui võimsa (mitu W) saumikseriga Te pähkleid purustate? Ma olen enda omaga proovinud, aga ta tundub sellise töö jaoks natuke liiga nõrgakene. Samas olen juba pikka aega tahtnud proovida pähklite ja kuivatatud puuviljade purustamist. Ehk peaksin lihtsalt endale võimsama hankima :)

    VastaKustuta
  4. Hei Anna-Liisa!

    Minul on juba mitu aastat olnud selline komplekt: http://s3.euronics.ee/UserFiles/Products/Images/1617_pilt1.jpg olen ülirahul. Tegemist siis 600W saumiksriga. Ja selle vasakpoolse tarvikuga purustan pähkleid ja muud.

    VastaKustuta
  5. [...] katsetada oapasteedi (selleks on kõik vajalikud koostisosad hetkel olemas ka), seenepasteedi, pähkli toorjuustu ja koheva hernepasteedi. Naadipestot tahaks ka proovida, aga kuna mul pole siin oma aeda, kust [...]

    VastaKustuta
  6. Väga maitsev aga peale 4h leotamist ei tahtnud saumikser kuidagi neid pähkleid purustada:/ hakkas pea et tossama;)
    Kas oleks pidand ikka yle öö hoidma? Igatahes nämma sai:))

    VastaKustuta
  7. Hei Epu! Aiai, tegelikult ei tohiks tossama hakata ja 4h peaks täitsa piisav olema. Kas Sul on muidu üsna võimas saumikser? Asi võib ka saumiksri võimsuses olla vabalt. Kui on vähem võimsam, siis peaks võib-olla tõesti üle öö leotama.

    VastaKustuta
  8. Surfasin gluteenivabade retseptide kategoorias ja taasavastasin selle retsepti. Pean kindlasti lähiajal tegema. Kusjuures mina tegin eelmisel aastal kevadel seda küüslaugupealistega, tuli supermaitsev!

    VastaKustuta
  9. Oi, see on suurepärane mõte. Mul tuli nüüd hirmus isu just selle Sinu versiooni järele! :D PS! Suurepäraselt saab seda toorjuustu teha ka päevalilleseemnetest. On soodsam ka.

    VastaKustuta