22. märts 2012

Mustikasupp kaeravahukoorega

Sügavkülmas oli veel viimane ports mulluseid mustikaid ning oma suurimas rõõmuks avastasin kohalikust Konsumist kaeravahukoore (ja veel küllaltki soodsa hinnaga). Tekkis idee need kaks hõrgutist kokku viia ja sündiski mõnus maius. Kusjuures huvitav on see, et mustikasupp oli väga maitsev just kuumalt, kui vahukoor seal sees kergelt sulas.




  • 3-4 peotäit mustikaid
  • 1 liiter vett
  • paar spl suhkrut või mõnda muud magustajat
  • 3 spl kartulitärklist+sortsuke külma vett
  • pakk kaeravahukoort 
  • natuke sidrunikoort
  • natuke sidrunimahla
Aja potis vesi keema, lisa mustikad ja suhkur ning keeda umbes 5-7 minutit. Lisa kiirelt segades tärklise vee segu ning võta pott tulelt. Aseta kaeravahukoor kaussi, riivi peale natuke sidrunkoort, lisa sortsuke sidrunimahla ning vahusta kergelt läbi. Serveeri mustikasuppi koos kaeravahukoorega.



1 kommentaar :

  1. [...] Mustikasupp kaeravahukoorega sobib siis, kui soovid pakkuda magustoitu, aga pole koogiisu :) [...]

    VastaKustuta