6. sept 2011

Kiire koorekaste

Mul jäi sushiteost värske kurgi ja paprika viile üle, samuti oli mul paar sojaviinerit ning pool pakki kaerakoort. Kõht oli tühi ning panin pasta keema. Kõrvale tegin sellise kiire ja maitsva, koorese kastme.


kahele-neljale

•    paprikaviile
•    värske kurgi viile
•    paar sojaviinerit
•    üks väike mugulsibul
•    100 ml taimset koort
•    maitserohelist
•    sojakastet või tamarit
•    purustatud pipart
•   150 ml vett

Vala pannile kuuma õli sisse tükeldatud sibul, paprika- ja kurgiviilud ning sojaviinerirattad. Kuumuta umbes minut. Lisa kaerakoor, vesi, pipar ning maitse järgi sojakastet või soola. Sega ning kuumuta paar minutit. Lõpus lisa maitseroheline. Söö näiteks pasta, kartuli, tatra või riisiga.

2 kommentaari :

  1. Nii hea kodune kaste! Aastad lähevad ja mina tulen ikka selle juurde tagasi. Ise ei oleks kunagi selle peale tulnud, et sooja kastmesse kurki panna, aga kurk ja paprika lisavad kastmele nii hea värske meki. Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lea, kui tore seda lugeda! See on tõesti üks omamoodi retsept ja vist esimene ja viimane kord, kui olen soojas kastmes kurki kasutanud. Aga kuidagi õnnestunud oli see kooslus tõesti.

      Kustuta