4. aug 2011

Põldoasupp paprikaga


Külmem aeg aastast on ideaalne taolise supi söömiseks. Mõnikord muutub mulle tüütuks klassikaline porgandi-kruubi kooslus taolistes suppides, seetõttu lisasin siia paprikat ja kartulit, mis sobisid tõesti hästi.

neljale - kuuele

  • 6 dl kuivatatud põldube
  • 3 l vett
  • paar sl õli
  • 1 suur sibul
  • 1 suur punane paprika
  • 2 loorberilehte
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 kartulit
  • paar teelusikatäit kuivatatud tilli
  • paar teelusikatäit soola

Leota ube üleöö. Loputa oad ning pane koos kolme liitri veega keema. Samal ajal, kui oad keevad, vala pannile paar supilusikatäit õli ning lisa tükeldatud sibul. Kuumuta paar minutit, lisa tükeldatud paprika ning kuumuta veel umbes minut. Lisa loorberilehed ja hakitud küüslauguküüned. Kuumuta minutike. Kui oad juba keevad, lisa neile pannil valminud segu. Keeda suppi, kuni oad on peaaegu pehmed (vähemalt tund) ning lisa tükeldatud kartul, till ja sool. Keeda, kuni kartul on pehme. Maitse ja lisa vajadusel soola.

5 kommentaari :

  1. Kas kartulid lisasid umbes poole keetmise pealt? Need vist keeksid muidu liiga pudruks. Igatahes proovin täna seda suppi teha, aga kasutan juba eelnevalt näksimiseks keedetud soolakaid põldubasid.

    VastaKustuta
  2. Hei Marie, parandasin retseptis ära. Kartulid tuleks lisada umbes 20 minutit enne lõppu.

    VastaKustuta
  3. Kui kasutad juba eelnevalt keedetud ubasid, võid kartulid kohe lisada.

    VastaKustuta
  4. Kuna mul ei olnud piisavalt suurt potti käepärast võtta, siis tuli supist hoopis mõnus põldoa hautis, mis on tõeliselt maitsev!

    VastaKustuta