Juurviljaburgerid hernepihvidega
(7 - 10 inimesele)
Pihvid:
• 250 g kuivatatud kollaseid poolikuid herneid
• 5 - 6 spl (täistera)jahu (jahu võib ka ära jätta, kui saad massi piisavalt peeneks purustada)
• 2 - 4 mugulsibulat
• puljongipulbrit
• endale meeldivaid maitseaineid, vürtse või ürte (mina lisasin karripulbrit ja grilli maitseaine segu)
• õli praadimiseks
• umbes 150 ml vett
Lisaks:
• marineeritud kurgi rattaid
• (punase) sibula viile
• salatilehti
• ketšupit (võib juurde ka sojamajoneesi ja natuke kuivatatud punet, et teha roosa segukaste)
• veel midagi muud meelepärast
Teguviis:
Pihvide valmistamiseks pane herned eelnev õhtu likku. Järgmine päev kurna herned ning purusta köögikombaini, saumiksri või hakklihamasinaga ühtlaseks massiks. Lisa praetud sibula tükid, puljongipulber, natuke jahu, veel endale meeldivaid maitseaineid ning umbes pool kruusi vett. Sega kõik hoolikalt läbi, vormi pihvid ning prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Aseta pihv kukli vahele, lisa marineeritud kurgi rattaid, punase sibula viile, salatilehti, ketšupit ning soovi korral veel midagi muud meelepärast.
Soolane seenetäidis pannkookide vahele
• seeni (neid, mida pole vaja kupatada)
• india pähkleid
• 3 - 4 sibulat
• 1 tl karripulbrit
• (soolast tofukreemi)
• sojakastet, soola või köögiviljapuljongi pulbrit/kuubikut
• soovikorral veel näiteks tomatit, suvikõrvitsat jne.
Prae sibulaviile õlis, kuni need on klaasjad. Lisa tükeldatud seened ning prae, kuni seened on tunduvalt väiksemaks muutunud. Maitsesta karripulbri, sojakastme, soola või köögiviljapuljongi pulbrit/kuubikuga. Purusta indapähklid saumiksriga ning lisa need seenesegule. Lõpuks lisa soovi korral tofukreem ning sega kõik segamini. Serveeri pannkookide vahel.