25. juuli 2011

Kapsarullid riisi-spinati täidisega

Kapsarullid on alati olnud üheks minu lemmikuks toiduks. Kapsas on ise juba oma olemuselt geniaalne. Temast saab teha värskeid salateid, suppi, hapukapsast, magushaput kapsast, tangudega kapsast ja häid mahlaseid kapsarulle. Kapparid (kapparipõõsa avamata õienupud) lisavad mõnusat hapukust. Neid leiab hästi varustatud toidupoodidest.


kuuele - kaheksale inimesele

•    üks väiksem kapsapea või värskeid kapsalehti otse peenralt
•    400 g külmutatud või värsket spinatit
•    portsuke riisiputru 
•    tomatimahla
•    kappareid
•   (kaerakoort või sojapiima)

Pane kapsapea või kapsalehed kergelt soolasesse vette keema. Samal ajal kuumuta pannil riisipuder koos spinati ja kapparitega. Kui kapsas on peaaegu pehme ja kurnatud, siis loputa kapsapea kergelt külma veega ning eemalda lehed. Võta üks kapsaleht, pane sinna supilusikaga natuke pannil valminud riisitäidist ja keera selline paras rullikene ning aseta ahjupotti. Tee rulle nii palju, kui ise tahad. Siis vala kogu kupatus üle sellise kastmega: tomatimahl soovi korral segatuna natukese kaerakoore või sojapiimaga. Küpseta ahjus 200-kraadi juures umbes 20-minutit. Söö koos keedukartulitega, leivaga või niisama.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar