25. juuli 2011

Ahjuriis karri ja kookospiimaga

Kookospiima kutsutakse ka Aasia kooreks. See on rammus ja üsna spetsiifilise maitsega. Kookospiima võib edukalt kasutada ka idamaistes püreesuppides ja hautistes. Ükskord lisasin seda isegi sortsu hapukapsa sisse, kuid see ei olnud eriti hea mõte. Parim on ta ikkagi aasiapärastes toitudes ning eriti hästi sobib karripulbri ja riisiga.


Aeg: 40 minutit
Kogus: neljale

•    umbes 2 dl riisi
•    1 suur tomat
•    1 suur sibul
•    1 purk kookospiima (soovitatavalt lahjemat sorti)
•    pool spl karripulbrit
•    vastavalt maitsele soola

Keeda riis pehmeks ja kurna. Määri ahjuvorm õliga ning vala sinna keedetud riis, tükeldatud tomat ja sibul, karri, vastavalt maitsele soola ja kookospiima, sega läbi ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 - 30 minutit.