5. juuli 2022

Lihtne soe läätsesalat (valmis 10-minutiga!)

Lihtne soe läätsesalat

Olen siin jälle läätselainel. Eriti fännan ikka punaseid läätsi, sest need valmivad nii palju kiiremini ja maitsevad mahedamalt kui rohelised. Aga ka rohelistel on oma kindel koht. Näiteks kui SEDA imelist läätsepirukat valmistada. Või siinsamas salatiretseptis. Kasutasin seekord konserveeritud rohelisi läätsi, mis kogu protsessi eriti lihtsaks ja kiireks teevad. 

Soodne on see retsept ka. Läätsepurk maksab Maximas 0,45 eurot ja siin kulub pool purki. Kel veel koduaias enda tomat või suvikõrvits, siis tuleb see salat pea poolmuidu kätte. Mul tekkis just sellise kerge aga samas toitva söögi isu, kui ühel õhtul kodus joogat tegin ja peale trenni midagi väga rasket süüa ei tahtnud. Vot SEE video on endiselt üks minu lemmikuid joogatrenne. Võtab korralikult läbi, aga samas ei murra konti. Ideaalne tasakaal. 

Lihtne soe läätsesalat

Aeg: 10-minutit
Kogus: ühele näljasele pearoaks või paarile-kolmele lisandiks

  • pool väiksemast kabatšokist või suvikõrvitsast (220g)
  • paar sl õli
  • 1 tomat
  • pool purki rohelisi läätsi (purk on 400 g)
  • natuke üle poole tl soola
  • purustatud musta pipart vastavalt maitsele

Valmistamine:

Lõika kabatšokk või suvikõrvits ribadeks. Aja pann kuumaks. Vala sinna õli ja lisa suvikõrvitsaribad. Prae kuni 5-minutit. Lisa tomatikuubikud. Prae paar minutit. Lisa nõrutatud rohelised läätsed, sool ja pipar. Prae veel paar minutit. Söö niisama või serveeri mõne teise roa kõrvale. Sobib hästi ka vrapi vahele, eriti kui see natukese majoneesiga läbi segada.

Lihtne soe läätsesalat

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar