30. nov 2016

Vegan Bolognese mandlitega


Ma ei suudaks vist kunagi kausitäiele punasele pastaroale ei öelda! Seekord valmistasin taimse Bolognese kastme mandlitega. Lihtsalt purustasin koorega mandleid ja seejärel tegin neist mahlase ja küüslauguse tomatikastme. Nii hea sai! Mandlipuru teeb kogu tomatikastme hästi mahedaks ja ka palju toitvamaks. Lisaks annab kastmele õrnalt teralise meeldiva tekstuuri. Kastme sisse segasin gluteenivabad tagliatelled, mis on muide 100% sama head, kui nende nisujahust versioon. Kohe kirjutan lähemalt!

Enne pean aga mainima, et liikusin viimased paar päeva ringi nagu rauk. Käisin laupäeval enesekaitsekursusel, mis kestis kuus (!) tundi! Kirjeldus oli selline üsna rahulik, et näidatakse mõningaid võtted ja räägitakse juttu juurde. See, mis kohapeal toimus, oli aga tõsine andmine. Õnneks olid mul korralikud spordiriided seljas, sest olin kogu aeg higist läbimärg. Nii äge päev oli! Õppisime õigesti kukkuma ja erinevatest haaretest vabanema ja muidugi nii rusikate kui ka jalgadega valusatesse kohtadesse lööma :) Pärast olin nii läbi, et peale poolmaratoni jooksmist ei olnud ka nii väsinud. Nüüd liigun juba nagu inimene ja eilne krõbe talvine jooks aitas ka ehk kaasa. Igatahes sai täna köögis see suurepärane pasta vaaritatud.

Proovisin hiljuti neid gluteenivabu tagliatellesid ja tõesti, need on suurepärased! Ei tuvasta mingit vahet tavalise pastaga, eriti, kui need mõnusad pastalindid on mahlasesse pastakastmesse uputatud. Valmistatud on need maisi- ja riisijahust. Muidugi võid siin roas ka tavalist pastat või riisinuudleid kasutada. Ilusat lumist nädalat, armsad kokkajad!


Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: 3 - 4 inimesele


Valmistamine:

Keeda tagliatellesid rohkes vees 10 - 12 minutit. Samal ajal purusta mandlid. Mina valasin mandlid sügavasse kaussi ja kasutasin purustamiseks saumikserit. Võid kasutada ka köögikombaini. Mõned mandlitükid võivad suuremad ka jääda. Jäta mandlipuru praegu kõrvale.

Koori sibul, lõika neljaks ja viiluta. Aja pann või paksema põhjaga kastrul kuumaks ja vala sinna õli. Lisa sibulaviilud ja prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauguküüned, sool, pipar, suhkur ja mandlipuru. Prae minutike. Lisa tomatipasta ja vesi. Sega ning lase paar minutit podiseda. Kurna pasta ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe! Kui peaksid pastat hiljem soojendama, võid sortsuke kuuma vett lisada.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar