23. märts 2016

Mahlased soolased muffinid päikesekuivatatud tomatite ja oliividega


Pikk nädalavahetus ja kevadpühad on ees, nii-et praegu on kõige parem mõelda nende maitsvate ja mahlaste soolaste muffinite küpsetamisele. See retsept oleks pidanud juba nii ammu siin lehel olema! Kui ma cateringi tegin, siis olid need muffinid alati üheks hitiks koos läätsepiruka ja tarretisekoogiga. Alles hiljuti küpsetasin neid ka oma külalistele ja kõigile väga maitses. Isegi neile, kes muidu oliive ei söö! Ma arvan, et mahlasus, krehvtised päikesekuivatatud tomatid, soolakad oliivid ja ürdised pannisibulad tegid siin oma töö. Lihtsalt suurepärane snäkk!

Mul on tõeliselt hea meel seda retsepti lõpuks teiega jagada! Need muffinid on iga kord imeliselt õnnestunud. Nad muutuvad ahjus kohevaks ja mahlaseks, mitte kuivaks. Lõpptulemus sõltub kõvasti ka sellest, millise kvaliteedi ja maitsega oliive sa kasutad. Nii-et soovitan oma lemmikuid kasutada! Muffinid on maitsvad ka järgmisel päeval. Tuleb lihtsalt neid õhukindlalt säilitada. Andke teada, kuidas need teil õnnestusid :) Lõbusat ja maitsvat kevadist nädalavahetust!


Valmistamisaeg: 30 - 35 minutit

Kogus: 12 muffinit

Muffinitainas:

  • 150 g valget speltajahu või nisujahu
  • 100 g täistera nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 300 ml külma vett
  • 1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat
  • 75 ml õli (nt. päevalilleõli või oliiviõli)

Tainasse hiljem lisamiseks:

  • 2 sl õli
  • 200 g peenelt hakitud sibulaid (3 keskmist sibulat)
  • väike näpuotsatäis soola
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • 12 rohelist kivita oliivi + 3 kuhjaga sl hakitud rohelisi oliive
  • 3 kuhjaga sl hakitud päikesekuivatatud tomateid (õlis)

Valmistamine:

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Sega speltajahu täistera nisujahu, küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Jäta praegu segu kõrvale. Teises kausis sega külm vesi äädika ja õliga läbi. Jäta segu kõrvale. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peenelt hakitud sibulad ja natuke soola. Prae paar minutit, kuni sibulad on kergelt kuldpruunid. Lisa pune ja tüümian ning prae veel minutike. Sega praesibulad hakitud oliivide ja päikesekuivatatud tomatitega läbi. Kui ahi on kuum, pane muffinipaberid vormi valmis. Sega kuivained märja seguga. Lisa sibulasegu ja sega veel õrnalt läbi. Tõsta tainas supilusikaga muffinipaberitesse. Suru igasse muffinisse üks oliiv. Küpseta 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly