24. märts 2015

Kõige lihtsam brokoli ja lillkapsa püreesupp



Lühidalt: viska brokoli- ja lillkapsaõisikud potti koos vee, päevalilleseemnete ja maitseainetega. Keeda, kuni köögiviljad pehmed, blenderda ja sul ongi taevalik restoranikvaliteediga supp, millest ei saa lihtsalt küll. Ma tean, see kõlab naeruväärselt lihtsalt, aga see ongi! Ja kui maitsev see supp oli! Ma kraapisin iga viimse kui tilga poti põhjast kaussi ja lakkusin lusika ka puhkaks. Nii hea ja hea ka su tervisele!

Mul on hetkel väike vaimustus brokoli ja lillkapsaga. Nii-et ole valmis varsti ka üheks uueks lillkapsaretseptiks! Nagu näiteks täna kokkasin ma oma lemmikut sidruni-kookosepastat ja otsustasin ka lillkapsast lisada. Tulemus sai väga maitsev ning lillkapsas sobib tõepoolest väga paljudesse toitudesse. Kohe kindlasti kavatsen ma ka seda kreemjat kartuli ja röstitud lillkapsa salatit valmistada jälle valmistada. Aga ärme unusta ka brokolit, teist suurepärast köögivilja siin supiretseptis. See on võrratu nii salatis kui ka siin superkreemjas supis. Aga mis teeb selle supi kreemjaks? Blenderdatud köögiviljad koos ühe mu kõigi aega lemmik koostisainega - päevalilleseemnetega. Ei ole seekord vajadust taimse koore ega piima järele, päevalilleseemned teevad taas oma tööd suurepäraselt. Lisaks sisaldavad nad hulgaliselt mineraale ja vitamiine koos brokoli ja lillkapsaga. Nii-et jah, see supp on suussulav JA tervislik. Jackpot!

Kokka endale kausike seda kreemjat suppi, keri ennast pehmele diivanile kerra, pane oma lemmik saade käima või loe head raamatut ning naudi hetke :)


Valmistamisaeg: 15-20 minutit

Kogus: neljale

Koostis:
  • 300 g brokoliõisikuid
  • 300 g lillkapsaõisikuid
  • 100 g kooritud päevalilleseemneid
  • 950 ml vett
  • 1 ½ tl soola
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • 3 sl sojakastet või tamarit
  • (3 sl maitsepärmi ehk pärmihelbeid)
Valmistamine:

PS! Kõige kreemjam saab supp siis, kui kasutad kannmikserit. Ka saumikser ajab asja ära, aga siis võib supp natuke teralisem jääda.

Pane brokoli- ja lillkapsaõisikud koos päevalilleseemnete ja veega potti. Kata pott kaanega ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed (umbes 15 minutit). Lisa sool, pipar, sojakaste või tamari ja maitsepärm (kui sul on). Keeda veel minutike. Seejärel blenderda kõik kreemjaks. Ettevaatust, kuum! Serveeri.

2 kommentaari :

  1. huvitav kas röstitud kooritud päevalilleseemned ka head teeksid? kas sojakaste all pead silmas seda pruuni. või valget soja nn. salatikastet?

    VastaKustuta
  2. Röstitud seemned annaksid kindlasti omamoodi meki, kardan ainult, et nad suppi võib-olla nii kreemjaks ei teeks kui tavalised. Aga maitseks võib neid küll näiteks paar supilusikatäit lisada. Ja sojakastme all mõtlen seda pruuni sojakastet, mitte valget sojamajoneesi.

    VastaKustuta