8. dets 2014

Pastasalat isetehtud taimse hapukoorega


Olen viimasel ajal seda hapukoort päevalilleseemnetest nii palju kodus valmistanud, aga ikka veel pole isu täis. Avastasin, et sellega annab lihtsalt IMELIST salatit valmistada. Sobib ta nii kartuli- kui ka makaronisalati sisse. Elu on ikka nii lihtsaks tehtud. Enam ei peagi poest salati jaoks vegan salatikastet ostma, kui saab selle minutitega ise kodus valmis vuristada. Ikka tervislikest ja soodsatest päevalilleseemnetest.

Minu lemmik salatid on endiselt lihtsad. Mulle näiteks ei meeldi, kui salatisse on pandud paprikat, õuna või värsket kurki. Seetõttu lisangi tavaliselt lisaks kastmele ainult kvaliteetseid konservherneid ja marineeritud kurki. Seekord läks siia ka hakitud toorest sibulat, mis lihtsalt sobis väga hästi. Vabalt võib muidugi lisada taimset vorsti. Eriti hakitud taimseid viinereid, mis on väga maitseküllased. Näiteks eile valmistasin neist viineritest vana head vorstikastet. See oli nii identne kastmega, mida aastaid tagasi lihasööjana sõin, mis pani mind veel rohkem imestama, miks juba kõik maailma vorstid taimsed pole :)



6-8 inimesele

  • 300 g pastat (keetmata)
  • suur purk konserverherneid (nt. Bonduelle, 660 g)
  • 200 g hakitud marineeritud kurki (u. 6-7 väiksemat kurki)
  • pool sibulat, hakitud
  • isetehtud hapukoort päevalilleseemnetest 
  • soola ja pipart vastavalt maitsele

Keeda pasta al dente. Kurna ja loputa külma veega läbi. Kurna herned ja sega ülejäänud komponentidega hoolikalt läbi. Maitse ja lisa vajadusel natuke soola ja pipart. Serveeri kohe.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar