4. aug 2011

Ahjuõunad

Kindlasti on paljud teist söönud ka selliseid ahjuõunu, mis on tervelt koos koorega küpsetatud. Pakun aga veel lihtsama ja kiirema variandi, kuidas mõnus maius endale kõhtu saada.




•    ligikaudu 5 keskmist õuna
•    2 supilusikatäit pruuni suhkrut
•    1 supilusikatäis kaneelipulbrit
•    natuke toiduõli

Koori õunad, lõika pooleks ning seejärel veel pooleks. Eemalda noaga südamikud. Määri ahjuvorm kergelt õliga kokku (mina kasutan selleks tavaliselt salvrätti) ning lao õunatükid vormi. Sega kausikeses kokku suhkur ja kaneel ning aseta lusikaga valminud segu igale õunale. Lükka vorm kuuma ahju ning küpseta õunakesi, kuni need on pehmed ja suhkur sulanud, ligikaudu 20 minutit ja 200C ahjus.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar