Kui ma mõtlesin, millist uut retsepti siia seekord lisada, siis üks vürtsikas supp tundus väga hea mõte. Eriti kuna praegu sabistab aknale just sügisvihma. Vürtsi lisavad siin värske ingver ja karripulber ning vürtsikust on siin mõõdukalt. Kui soovid rohkem teravust, lisa veel ingverit või karrit või haki sisse pool tšillikauna.
Rohelised oad teevad supi toitvamaks ja ma lihtsalt nii väga armastan neid. Kasutasin konserveeritud rohelisi aedube, mida olen siiani ainult Prismas näinud. Kas keegi teab äkki, kas neid müüakse veel kuskil? Anna julgelt kommentaarides märku. Konservubade puudumisel sobib kasutada külmutatud rohelisi ube, muid ube või kui oled oapõlgur, siis miks mitte hoopist kartulit. Soolakogust võid ka soovikorral vähendada või asendada osa soolast hoopis sojakastmega. Mul endal tuli ka praegu nii suur selle supi isu. Ei tasu enam nii hilja õhtul vist retseptidega jännata.
Viimase aja
filmisoovitus: "
Friendship" (2024). Mõnus musta huumoriga absurdikomöödia. Kindlasti mitte igale maitsele, aga pole ammu nii naernud. Täiesti ootamatu süžee.
Viimase aja
lemmikraamat: "
So Thrilled For You" (2025, Holly Bourne). Mis juhtub, kui kuumalaine ajal saavad kokku neli parimat sõbrannat, kes asuvad koos
babyshowerit tähistama? Üks suur tulekahju ja hunnik jama. Raamat läks väga ladusalt alla ja puudutas palju ajakohaseid teemasid seoses vanemluse ja rasedusega. Lõpp oli minu jaoks liiga lääge, aga sellegipoolest väga äge raamat.
Viimase aja
lemmiklugu: "
Parachute" (Hayley Williams). Ma iidne Paramore'i fänn ja alati Hayley sooloprojekti ka nautinud. See lugu jääb hullult kummitama, hoiatan.
Kui sul on kultuurisoovitusi, siis loeksin neid hoolega!
Kogus: kuuele
Aeg: 40 minutit
1400 ml keeva vett
2 sl õli
2 suurt sibulat
3 väiksemat porgandit
3 küüslauguküünt
1 sl värsket peeneks hakitud ingverit
125 g pruune või valgeid šampinjone
4 loorberilehte
1 suur kartul
2 ½ - 3 tl soola
1 tl karripulbrit
400 g purk rohelisi aedube
400 g purk kookospiima
1 tomat
Pane vesi kannuga keema. Samal ajal aja paksema põhjaga pott kuumaks. Lisa õli ja peeneks hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lõika porgandid pikkupidi pooleks ja viiluta. Lisa porgand supile. Prae paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja ingver. Prae minutike. Lisa viilutatud šampinjonid ja loorberilehed. Prae paar minutit. Lisa keev vesi ja kata pott kaanega. Lase 10 minutit podiseda. Lisa kartul, sool ja karripulber. Lase veel 10 minutit podiseda. Lisa kurnatud aedoad, kookospiim ja hakitud tomat. Podista veel kuni 10 minutit. Serveeri soovi korral värske koriandriga.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar