9. jaan 2018

Taimne "lõhe"supp


Tervitused Monacost! Ilm teeb siin praegu igasugu trikke ja ma ei olnudki siin siiani kunagi vihma näinud. Eile aga ladistas pööraselt, äike sähvis, tuul ulus ja jahid õõtsusid sadamas üles-alla. Meie burgeriisu oli aga peatamatu, sest olin lugenud, et lähedal asuvas Stars 'N' Bars'is olla vegan menüü. Lisaks siinsele vihmale oli ka spordibaari külastus minu jaoks esimene kord. Mäletan isegi, et kunagi oli siin rahvast murdu, aga nüüd oli seal pigem rahulikum. Meid juhatati teise korruse lauda ja ette anti moodsad digimenüüd tahvelarvutil. 

Mobiilifoto meie õhtusöögist

Mina tellisin falafelid friikartulite ja kastmega. Mu kaasa tellis vegan burgeri. Ootus oli suur, aga kahjuks pidime pettuma. Burgeri vahel polnud kastet ja see jäi suulakke kinni. Pihv iseenesest oli täitsa okei. Minu falafelid olid hapud ja seest üsna toored. Mulle üldse ei meeldi hapu toit. Näiteks hummusele lisan ma ise ainult paar tilka sidrunimahla kui sedagi. Aga kõrvale serveeritud gojimarja kaste oli küll väga mõnus. Magusam ja huvitavam kui ketšup. Arve koos jookidega oli 50 eurot, mis on siin muidugi tavaline. Aga loo moraal on, et kodutoit on ikka parim! Ootan huviga, millised edasised seiklused meid siin ees ootavad. 

Tänane retsept on aga ise omamoodi seiklus. Ehk siis kindlasti midagi teistsugust. Ma olen ennegi noriga igasuguseid taimsed "kala"toite katsetanud. Näiteks need "kala"kotletid. Meremekiga suppi olen ka mitu korda teinud, aga blogisse jõuab see alles nüüd. Lõhe asendab siin oranž ja pehme maguskartul. Meremaitse annab vana hea norileht, mida tuleb koos puljongiga keeta ja pärast supist välja tõsta. Lisaks saab supp maitset ja tekstuuri sidrunist, värskest tillist ja india pähkli koorest. Üks väga toitev ja mõnus supp on see kindlasti. Kui katsetate, ande aga teada, kuidas teile mekkis :) 

PS! Ma kustutasin eelmise aasta lõpus oma Instagrami ka ära, nii-et olen juba mõnda aega täiesti sotsiaalmeediavaba. Parim viis uute retseptide ja muuga kursis olla on läbi selle blogi. Uued retseptid saad oma e-mailile tellida SIIT!


Aeg: 25 minutit
Kogus: neljale

  • 1400 ml keeva vett
  • 2 sibulat
  • 3 sl õli
  • 275 g maguskartuli kuubikuid
  • 2 keskmist kartulit
  • 1 tl kuivatatud tilli
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 2 ½ - 3 tl soola
  • 2 norilehte
  • 175 ml taimset koort
  • ½ sl sidrunimahla
  • 1 tl roosuhkrut
  • vastavalt maitsele pipart
  • värsket tilli

Aja vesi kiirkeedukannuga keema. Samal ajal koori sibulad, lõika need neljaks sektoriks ja viiluta. Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa sibulaviilud. Prae paar minutit. Lisa maguskartulikuubikud, tavalise kartuli kuubikud, kuivatatud till ja sidrunikoor. Prae paar minutit. Lisa umbes pool soola kogusest koos neljaks rebitud norilehtedega. Vala peale keev vesi, sega, kata pott kaanega ja keeda umbes 10 - 15 minutit, kuni kartul on pehme. Eemalda supist norilehed. Lisa taimne koor, sidrunimahl, suhkur, pipar ja ülejäänud sool. Keeda paar minutit. Kõige lõpus lisa värske till, lase korraks keeda ja eemalda kuumus. Maitse ja lisa vajadusel soola, suhkrut või sidrunimahla.