14. märts 2015

Lihtne riis köögiviljade ja maapähkli-tomatikastmegaKõik algas sellest, kui ma jõlkusin köögis, nuuskisin kappe ja piilusin külmikusse ning mul polnud aimugi, mida õhtuks süüa teha. Seda juhtub vahel. Harva, aga juhtub. Tavaliselt siis, kui ma olen viimased päevad kõvasti süüa teinud ja tahaks lihtsalt midagi kiiret ja kerget kõhtu. Nii ma hakkasingi lihtsalt riisi keetma ja porgandeid riivima ja kapsast viilutama. Haarasin kapist ka röstitud ja soolatud maapähklid ning varsti oligi võluväel õhtusöök serveeritud.

Pean tunnistama, et ma pole maailma suurim riisi fänn. Ma söön seda ja mulle meeldib see, aga see ei ole tavaliselt minu esimene valik. Kui ma satun Aasia restorani sööma, siis tellin ma ALATI nuudlid kõrvalroaks, mitte riisi. See retsept on ülilihtne, aga ma olin üllatunud kui kiiresti ja isukalt ma selle alla kugistasin. Mul ei olnud alguses üldse plaani sellest roast retsepti teha, aga see oli lihtsalt nii maitsev oma lihtsuses. Ja miks mitte head kraami jagada? Mõnikord ei tule lihtsa peale aga võib-olla just lihtsat on sul vaja. See riisiroog krõmpsuvate ja mahlaste köögiviljadega oli lihtsalt perfektne serveerituna rammusa ja kreemja maapähkli-tomatikastmega. Super kooslus. Mulle meeldis toit nii väga, et tegin selle kohe järgmisel päeval uuesti, et saaksin seekord ka foto teha ja koostisained kirja panna.

Nii-et kui sul on isu millegi väga lihtsa aga rahuldustpakkuva järele, siis see on õige kraam. Ma ei jõua ausalt öeldes ära oodata, et saaksin seda uuesti valmistada :)


Valmistamisaeg: 15 - 20 minutit

Kogus: 6 - 8 inimesele

Koostis:

 • 250 g riisi (keetmata)
 • 2 sl õli
 • 300 g jämedalt riivitud porgandeid (umbes 3 suurt porgandit)
 • 400 g peenelt viilutatud kapsast
 • ½ tl soola
 • ½ tl purustatud musta pipart
 • 2 sl sojakastet või tamarit
 • + maapähkli-tomatikastet

Valmistamine:

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja loputa kergelt külma veega läbi. Samal ajal vala kuumale pannile õli ja riivitud porgandid. Prae paar minutit. Mudi kapsaviilud kätega läbi ning lisa praadivatele porganditele koos soola ja pipraga. Sega ja prae, kuni köögiviljad hakkavad pruunistuma. Lisa sojakaste ja sega. Nüüd sega kurnatud riis praetud köögiviljadega läbi ja serveeri maapähkli-tomatikastmega.


4 kommentaari :

 1. Ülilihtne ja kiire toit! Ikka ja jälle ei suuda ära imestada, kui hästi kapsas ja riis kokku sobivad :) Kaste andis mônusa maitsenüansi.

  VastaKustuta
 2. Lilli, mul on nii hea meel, et sulle ka maitses! :) Ma ka ikka imestan, kuidas kõige lihtsamad kooslused on tihti kõige maitsvamad.

  VastaKustuta
 3. Tõesti maitsev ja lihtne, kiire, soodne ja tervislik toit! Soovitan proovida.
  Kastme proovisin ka järgi, sobis super hästi ja kõigile maitses :)

  VastaKustuta
 4. Sandra, nii-nii tore kuulda, et maitses! :)

  VastaKustuta