24. sept 2014

Kartuli-lehtpeedipada kikerhernestega

Sõber Silvi tõi mulle oma ema aiast lehtpeeti ning loomulikult ei jõudnud ma ära oodata, kuni ma selle üheks maitsvaks hautiseks muudan. Kindlasti saab sellest ka häid pirukaid ja suppe, aga täna oli ühe kosutava hautise isu. Lisasin veel toekaid kikerherneid ja natuke rosmariini. Loomulikult võib siia veel igasugu meeldivaid köögivilju ja kaunvilju lisada ning lehtpeedi puudumisel asenda see näiteks spinatiga.

Otsustasin täna väljas rooga pildistada ning kohe, kui foto purgis oli, võtsin selle sama valge kausikese ja sõin selle seal samas väljas tühjaks. Portsule lisasin juurde ka natuke taimset majoneesi. Tõeliselt maitsev ja kosutav söömaaeg!



neljale-kuuele inimesele

Valmistamisaeg: 20 minutit.


  • 3-4 sl õli
  • 2 suuremat sibulat
  • 3-4 porgandit
  • ½ tl soola
  • ½ tl kuivatatud rosmariini
  • 400 g lehtpeeti või spinatit
  • 600 g kartuleid (4-5 suuremat)
  • ½ l kuuma vett
  • 400 g purk kikerherneid


Aja paksema põhjaga potis või sügavas pannis õli kuumaks. Lisa viiludeks hakitud sibulad. Prae minut-paar. Lisa õhukesteks ratasteks lõigatud porgandid, teelusikatäis soola ja rosmariin. Sega ja prae paar minutit. Lõika lehtpeedilt rootsud välja ja haki need õhukesteks. Lisa hakitud rootsud hautisele. Hauta paar minutit. Lisa tükikesteks lõigatud kartul, ülejäänud ribadeks hakitud lehtpeet, ülejäänud sool (1 ½ tl ) ja kuum vesi. Sega õrnalt läbi ja hauta kaane all 15 minutit. Kurna kikerherned ja lisa hautisele. Sega, maitse ja lisa vajadusel soola. Võta pott tulelt. Serveeri näiteks natukese taimse majoneesi ja rukkileivaga.












2 kommentaari :

  1. Tegin just ise järgi aga kikerherneste asemel tegin kõrvale punased läätsed. Nii mõnus sügisene roog! Hakkan kindlasti veel tegema ja ka su blogi tihedalt uute ideede ammutamiseks järgima!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore, Silvi!! Eriti äge, et Sina tõid tooraine, mind lõin retsepti ja koos naudime vilju :D

      Kustuta