Valmistamisaeg: 35 - 40 minutit.
- 1 purk punaseid või pruune ube (1 purk on 400 g)
- 1 purk kikerherneid
- 3 suuremat sibulat
- üks väike või pool keskmisest suvikõrvitsast (400 g)
- 3 tl karripulbrit
- soola vastavalt maitsele (üks kuni paar teelusikatäit)
- 120 g täistera nisujahu või kaerajahu
- õli praadimiseks
Kurna ja loputa oad, vala suuremasse kaussi ning masseeri kätega pudiks. Kurna ja loputa kikerherned, masseeri pudiks ja lisa oapudile. Pole hullu, kui mõni kikerhernes terveks jääb. Lisa peeneks hakitud sibulad, väikesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvits, karripulber, sool ning täisterajahu. Masseeri ja sega kõik kätega läbi, kuni kõik on ühtlaselt segunenud ja maitsestunud. Maitse kotletitainast ja lisa vajadusel soola. Aja pann kuumaks, vala sinna paar supilusikatäit õli, vormi kätega tainast ilusad ümarad kotletid (mitte liiga paksud) ning aseta kuuma õli sisse. Prae mõlemalt poolt krõbedaks ja kuldpruuniks. Liiga vara ei tasu ümber keerata. Kui kotletitainas ei taha kokku jääda, lisa veel jahu. PS! Soovitan praadida kahe panniga korraga, läheb topeltkiiremini. Serveeri näiteks kartuli ja kastme juurde, leiva peal koos natukese sinepiga või näiteks burgeri vahel.
Vaata ka retsepti videoõpetust:
Vaata ka retsepti videoõpetust: