8. juuni 2012

Kõige lihtsam rabarberikook

Lehttaignast saab ikka õhulisi ja kiireid imesid tekitada. Ühest lehttaignast jagub tihti lausa kaheks toiduks - üheks soolaseks ja teiseks magusaks. Selgi korral kasutasin pool lehttaignast rabarberikoogi tegemiseks. Teisest poolest tegin lahtist porgandipirukat. Aga antud rabarberikook on nii maitsev, et mina, kes ma väga suur magusasööja pole, käisin seda köögist mitu korda nihverdamas. Kindlasti mängib siin oma osa ka korralik krõbe mandlilaastukate, mis hapuka ja pehme rabarberiga suurepäraselt sobib.



kahele - kolmele
  • 250 g ehk pool lehttainast
  • 4 suuremat vart rabarberit
  • 2 kuhjaga sl suhkrut
  • näpuotsaga kaneeli
  • 100 g mandlilaaste

Sügavkülmutatud lehttaigen pane juba eelmisel õhtul tavakülma või võta mõni tund enne küpsetamist sulama. Koori rabarberivarred ning lõika õhukesteks viiludeks. Vala viilud kaussi ning sega pruuni suhkru ja natukese kaneelipulbriga läbi. Jäta umbes 15-minutiks seisma. Selle aja jooksul imbub rabarberist liigne vedelik välja (vala vedelik ära või tee sellest näiteks morssi). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, aseta peale ruudukujuline lapik lehttaigen ning taigna peale ühtlaselt kurnatud rabarberiviilud. Kõige peale raputa ühtlaselt mandlilaastud. Lisaks võid tainaääred kergelt sissepoole keerata. Küpseta kooki 200-kraadi juures, kuni tainaääred on kuldpruunid (umbes 20-minutit).

2 kommentaari :

  1. Millisest poest leian taimse lehttaigna? Prismast pole leidnud..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Prismast olen ostnud Pagaripoiste lehttainast, see on täitsa taimne.

      Kustuta