4. aug 2011

Kodune röstitud müsli

Müsli on üks igati täisväärtuslik toit, mida saab ka kodus lihtsalt ja soodsalt valmistada. Sojapiim teeb kiudainerikka müsli aga veelgi kasulikumaks, rikastades seda vajalike valkude ja aminohapetega.



•    200 g kaerahelbeid
•    150 g rosinaid
•    100 g riivleiba
•    1 suur õun
•    umbes 3 sl pruuni suhkrut
•    serveerimiseks sojapiima

Määri ahjupann kergelt õliga. Vala sinna peale kaerahelbed, läbipestud rosinad, riivleib, tükeldatud õun ning suhkur. Sega kõik hoolikalt läbi ja aseta müsli 200C juurde umbes 15-20 minutiks ahju küpsema. Kui soovid müslit ka kauem säilitada, siis ära segusse õuna lisa või kasuta juba eelnevalt kuivatatud õunu. Müslile võid lisada ka kõike muud meelepärast. Valmis müslit serveeri külma sojapiimaga. Sobib imehästi hommikusöögiks või tervislikuks vahepalaks.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar