11. juuni 2018

Praekartulid "munaga"


Ma tulin just oma aerusurfilauaga sõitmast ja ujumast ning nii mõnusalt värske on olla! Kalade tähtkujus inimese jaoks on see veepealne taevas. Veemõnud ja üldse värske õhk ajavad kõhu alati hirmsasti tühjaks. Antud kartuli panniroog on sellisteks puhkudeks ideaalne. Kiire, toitev, maitsev ja soodne. Üks hästi hea nipp suveks ja üldse ajaks, kui ei viitsi väga kokkamisega tegeleda - keeda potitäis koorega kartuleid ja hoia neid külmas. Siis saad iga hetk neid praadida või hoopis kiire kartulisalati kokku keerata. 


Ma olen viimasel ajal oma tavalised praekartulid muutnud veelgi toitvamaks ja mõnusamaks vegan "muna" lisades. Ehk siis valan oma kartulitele praadimise lõpus peale taimse omletitaina, mis on tehtud kikerhernejahust, veest ja (mustast) soolast. Peale veel roheline sibul ja elagu kiire lõuna- või õhtusöök. Selline tõeline suvilatoit. 

Ahjaa, minu kallis taimetoit.ee sai siin vahepeal juba üheksa aastaseks! Mõelda vaid, et järgmisel aastal olen juba terve dekaadi siin oma retsepti jaganud. Kokkasin ja pildistasin tänagi terve päev, et jagada teiega varsti kolme uhiuut imelist retsepti. Üks neist ongi praegu teie ees. Kui ma vahepeal oma e-maili vaatasin, siis olin saanud jälle nii-nii südantsoojendava fännikirja. Ja minu taimetoidukoolitustel on inimesed eriti lahke sõnaga tänanud. See on hindamatu ning annab jõudu ja tõestust, et see mis ma teen, on kellelegi oluline. Aitäh teile! Ilusat suvist nädalat ja uute retseptideni.

Aeg: 10 minutit
Kogus: kahele

  • 4 - 5 keskmist keedukartulit
  • 3 sl õli
  • vastavalt maitsele soola 
  • 3 kuhjaga sl kikerernejahu (nt. PaPa või TRS)
  • ½ tl (musta) soola
  • 8 sl vett
  • (musta pipart, rohelist sibulat)

Nipp! Kartulite asemel saad sama rooga valmistada ka keedumakaronidega.

Koori kartulid ja viiluta. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa viilutatud kartulid ja vastavalt maitsele soola. Prae paar minutit, sega ja prae veel natuke, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid. Samal ajal vispelda kikerhernejahu (musta) soola ja veega läbi. Vala segu praadivatele kartulitele. Prae paar minutit. Nüüd keera kartulid ümber. Ära muretse, see kupatus ei jäägi üheks tükiks, vaid laguneb. Peaasi, et omlett teiselt poolt ka küpseks. Kui oled kartulid ümber keeranud, kata pann kaanega ja prae veel minut-paar. Serveeri soovi korral värskelt jahvatatud musta pipra, rohelise sibula ja koorese tomatisalatiga.