23. aug 2016

Isetehtud kodune värske pasta (ilma pastamasinata)


Ma olen seda retsepti juba aastaid kasutanud. Kuna me oleme väga suured pastafännid, siis ühel ammusel päeval ütles minu kallim, et prooviks ise pastat teha. Käärisime käised üles ja tegimegi. Tulemus oli nii-nii hea! Pastamasinat meil polnud, aga ka tainarull ajas asja ilusasti ära. Tuleb tainas lihtsalt piisavalt õhukeseks rullida. Kui sul on kodus aga pastamasin, siis loomulikult võib ka selle käiku lasta.


Isetehtud pasta üks parimaid omadusi on see, et juba väheste lisanditega on see hõrgutavalt hea ja õrna maitsega. Näiteks kvaliteetne oliiviõli, sool ja küüslauk on siin juba suurepärased lisandid. Üks meie lemmikkastmeid on siiani olnud ka sojakastme, oliiviõli ja purustatud küüslaugu segu. Alati võib ka natuke pärmihelbeid peale raputada. Seekord serveerisin pastat koorese kukeseenekastmega, aga miks mitte ka seda marinara kastet proovida? See tainaretsept on nii universaalne, et sellest saad teha nii tavalisi pastalinte kui ka lasanjeplaate. Oma olemuselt on see pasta just selline kodune ja kergelt maalähedane, aga võib-olla just sellepärast ongi see meie suur lemmik? Head nautlemist ja ootan põnevusega, mis lisanditega sina värsket pastat serveerisid :)


Valmistamisaeg: 30 minutit

Kogus: neljale

  • 500 g nisujahu
  • 240 ml vett
  • 1 sl (oliivi)õli

Valmistamine:

Sega nisujahu veega ja asu tainast sõtkuma. Poole peal lisa ka õli ning sõtku veel mõned minutid, kuni tekib elastne tainapall. Jäta pallike 15-minutiks seisma. Siis pane suur pott rohke veega keema. Samal ajal rulli tainas suurel jahusel pinnal (nt. suur lõikelaud, vakstu või laud) õhukeseks laiaks ristkülikuks. Tainas võiks jääda umbes kahe millimeetri paksune. Ehk siis nagu natuke paksem paber. Siis lõika tainast näiteks 2-sentimeetri laiused lindid (papardelled). Kõige lihtsam on lõigata nii, kui kõigepealt lõikad taina pooleks ja siis mõlemad pooled lintideks. Kui pastavesi keeb, pane lindid vette (võid neid ka natuke pikemaks venitada). Keeda 5 - 7 minutit, kuni pasta on sulle sobivalt al dente. Serveeri KOHE meelepäraste  lisanditega! See pasta on väga ajatundlik, nii-et natuke seistes kipub see kokku kleepuma. 

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar