31. mai 2016

Kreemjas riisinuudlisalat praeseentega


Kui oled vahel mõtisklenud, kuidas üldse sünnib üks retsept ja mismoodi see blogisse jõuab, siis räägin sellest lähemalt eile värskelt ilmunud intervjuus. Lisaks räägin seal veel igasugu toredaid asju. Sellistele ägedatele küsimustele oli lausa lust vastata! 

Tasub üle korrata ka see, et juba neljapäeval 2.juunil kell 18:00 on minu raamatuesitlus Tallinnas Solarise Apollo raamatupoes! Räägin raamatust, pakun head-paremat süüa ja juua ning kirjutan rõõmuga pühendusi. Leia üritus SIIT! Tänan ka kõiki, kes on taimetoit.ee poolt hääletanud selle aasta Eesti Blogiauhindadel!

Nii, nüüd sai nii palju promo ühte lõiku, et on viimane aeg tänase retsepti juurde liikuda. Ma olengi viimasel ajal põhimõtteliselt ainult seda salatit söönud. Jälle avastan ennast hiina kapsast lõikumast ja riisinuudleid keetmast. Lihtsalt nii mõnus suvine, kerge, maitsev ja mahlane toit! Ma armastan selle retsepti juures ka seda, et see on nii universaalne. Eriti suvel saab siia kõike meelepärast panna ja ikka on tulemus maitsev. Ma pean rõõmu ka jagama ja näitama pilti oma viimase aja lemmikust taimsest koorest:


Tegemist on kaerakoorega ja ma olen vist kõik poed sellest peaaegu tühjaks ostnud. Jälle, kui kuskil näen, laon kohe mitu pakki korvi. Näiteks Tartu Prismast ja Otepää Konsumist olen seda leidnud. Mis kõige parem - kui muidu on kaerakoored olnud minu jaoks liiga vesised, siis see toode on täiesti suurepärane. Koorene ja kreemjas, just nii nagu peab. Lisaks sellele, et see sobib hästi soojadesse toitudesse (kastmed, supid, pastad), on see ka väga hea salatikastmena. Näiteks vana hea tomati-kooresalat saab tänu sellele koorele teoks. Ning muidugi see imeline riisinuudlisalat!

Salatisse sobivad pea kõik salatilised. Kuna sel kevadel olid poes nii mõnusad rohelised Hiina kapsad, siis olen palju neid kasutanud. Aga sobivad väga hästi ka tavalised salatilehed, jääkapsas või mõni muu roheline kraam. Miks mitte ka miksida erinevaid salateid. Siis lähevad siia tomatid, riisinuudlid, kaerakoor, palsamiäädikas, sool ja kõige peale praetud seened. Viimaste lisamiseks sain inspiratsiooni Aparaadist, kus on nii maitsvad salatid koos seentega. Väga lihtne retsept, aga toimib ja just selliste kuumade päevadega. Valmis kõigest kümne minutiga!


Valmistamisaeg: 10 minutit

Kogus: 4 - 6 inimesele

Salat:
  • 125 g riisinuudleid (keetmata)
  • 350 - 400 g Hiina kapsast, jääkapsast või muid salatilisi
  • 3 suurt tomatit
  • 120 ml taimset koort või taimset majoneesi või tee koor ise
  • 1 tl palsamiäädikat
  • 1 tl soola

Praetud seened:
  • 250 g suuremaid šampinjone või muid söögiseeni
  • 2 sl õli
  • ½ tl soola
  • 2 tl paprikapulbrit

Lisaks soovitan näiteks: kikerherneid, maitsepärmi, natuke karripulbrit, mõni tilk tabascot salatiportsule, värske kurgi viile jne.

Valmistamine:

Keeda riisinuudlid al dente. Kurna ja loputa külma veega korralikult läbi. Jäta nuudlid nõrguma. Samal ajal haki Hiina kapsas ribadeks ja aseta suurde salatikaussi. Masseeri kapsas kätega läbi, siis kahaneb see tunduvalt ja jääb mahlasem. Lisa tomatikuubikud, taimne koor, palsamiäädikas ja sool. Lõika natuke riisinuudleid, siis segunevad need salatiga paremini. Lisa nuudlid salatikaussi ja sega kõik läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola.

Viiluta šampinjonid suurteks viiludeks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa šampinjoniviilud ja sool. Prae paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber, sega ja prae minut-paar. Eemalda kuumus.

Aseta ports salatit taldrikusse ja lisa kõige peale natuke praetud seeni. Naudi!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar