26. juuli 2015

Tomati-riisinuudlisupp satayga


Keetsin meile lihtsalt lõunaks potitäie suppi kodus leiduvast ja see sai NII maitsev, et kokkasin seda ruttu uuesti. Seekord panin ka retsepti täpselt kirja. Ma olen kaalikat ennegi taevani kiitnud ja ka siin lehel on mitu head kaalikaretsepti. See juurvili annab lihtsalt nii mõnusa õrnalt magusa puljongi ja sellepärast kasutan ma seda väga tihti just suppides. Enamjaolt täitsa kartuli asemel. Lisaks leidus mul ka riisi niitnuudleid, tomatipastat, satay kastet ja loomulikult ube. Mul on kodus alati terve laadung ube olemas. Eks ikka selleks, et saaks maitsvaid ja toitvaid oaroogi valmistada.

Satay kaste on minu üsna värske lemmik. Esimesena kasutasin teda nende mõnusate kartulisteikide juures. Vahepeal olen teda lisanud nii riisi- kui ka pastaroogadesse ja nüüd proovisin ka supi sees ära. Kaste on rammus, kreemjas, maapähkline ja soojade vürtsidega. Siia supi sisse sobib ta valatult, eriti kui tomatipasta lisab tasakaalustamiseks natuke hapukust. Kui sul ei õnnestu poest satay kastet leida, võid proovida ka maapähklivõiga. 

Juurde serveerisin lihtsalt rukkileiba sidrunise oapasteedi, küpse tomati ja natukese oliiviõliga. Potitäis sai üsna ruttu otsa, kuigi koguseliselt jagub seda suppi kuuele inimesele. Eks sõber aitas ka kaasa ja temal jagus samuti supi jaoks häid sõnu. Nüüd ei jää muud üle, kui ise järele proovida! :)


Valmistamisaeg: 25 minutit

Kogus: kuuele inimesele

Koostis:
  • 2 sl õli (kui sul leidub kodus röstitud seesamiõli, kasuta seda)
  • üks keskmine kaalikas (400 g)
  • 2 loorberilehte
  • 1,9l keevat vett
  • 100 g riisinuudleid
  • 3 kuhjaga sl satay kastet või maapähklivõid
  • 6 kuhjaga sl tomatipastat
  • 1 ½ - 2 tl soola
  • 400 g purk punaseid ube

Valmistamine:

Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja kooritud ning väikesteks ribadeks lõigatud kaalikas. Prae paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa loorberilehed ja keev vesi. Keeda keskmisel kuumusel kaane all 15 minutit, kuni kaalikas on peaaegu pehme. Murra riisinuudlid natuke väiksemaks ja lisa supile. Keeda minutike. Lisa satay kaste, tomatipasta ja sool. Keeda veel paar minutit. Lisa kurnatud ja loputatud punased oad. Keeda minut ja võta pott tulelt. Soovi korral kaunista supp värske maitserohelisega.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar