17. märts 2015

Kreemjas küpsetatud maguskartul kartulipudruga


See roog sisaldab külluslikult kartuleid! Kuidas saab mitte armastada neid ülimaitsvaid tärkliserohkeid köögivilju? Ma märkasin poes ühte HIIGLASLIKKU maguskartulit ja lihtsalt pidin selle korvi pistma. Alguses oli mul plaan sellest karri valmistada, aga ma ei tahtnud siiski maguskartuli suurepärast orgaanilist maitset liigsete vürtsidega tappa. Nii-et ma lihtsalt koorisin kartuli ära, lõikasin selle kuubikuteks, segasin natukese oliiviõli, soola ja pipraga läbi ja panin ahju küpsema. Kui kartul oli juba pehme, valasin kogu kupatuse veel kookospiima-maitsepärmiseguga üle ja lasin veel küpseda. Oligi imeline toit sündinud. Ausalt, see oli lihtsalt meeliülendav! Mõelda vaid, maguskartul lihtsalt natukese soola, pipra ja kookospiimaga ja sa ei kujuta ette, kui hästi see maitseb. Ma serveerisin seda koheva kartulipudruga ja oligi taevalik kooslus sündinud.

Ma ikka veel ei usu, kui hästi võivad taimed maitseda. Ma armastan taimi ja kõiki neid toite, mida nendest teha saan. Nagu näiteks siin retseptis on lihtsalt kaks erisorti kartlit ja sul on lausa kuninglik lõuna-või õhtusöök. Mina ja mu kallim nautisime seda einet väga ja kindlasti jääb see meie menüüsse pikaks ajaks. Kujuta ette kohevat ja pehmet kartuliputru serveeritud suussulava, kreemja ja magusa kartuliga, mis on kaetud juustuse kookoskastmega. Ma juba mõttes vesistan, kui seda teksti praegu kirjutan. Loomulikult saad sa kookospiima ka mõne muu taimse koorega asendada, kui soovi on. Lihtsalt kookospiim on pea igas poes müügil ja sellest saab alati suurepärase kreemja kastme valmistada ükskõik millisele toidule.

Kas oled juba toidupoe poole teel?


Valmistamisaeg: 35-40 minutit

Kogus: neljale

Koostis:

Maguskartuli jaoks:
  • üks suur maguskartul (800 g)
  • 2 sl õli
  • ½ tl soola
  • ½ purustatud musta pipart
Kreemja kastme jaoks:
  • 400 g purk kookospiima
  • ½ tl soola
  • 3 sl maitsepärmi ehk pärmihelbeid (võib ka ära jätta, kui pole saadaval)
  • + kartuliputru serveerimiseks
Valmistamine:

Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori maguskartul ja lõika keskmisteks kuubikuteks. Sega õli, soola ja pipraga läbi ning küpseta ahjus 25 minutit. Samal ajal saad valmistada kartulipudru ja koorekastme. Kastme jaoks aja kookospiim keema, lisa sool ja maitsepärm. Sega ning keeda minut. Kui maguskartul on 25 minutit küpsetanud, vala see kookoskastmega üle ning küpseta veel 10 minutit. Serveeri kartulipudruga.


2 kommentaari :

  1. Pehme, kreemine, kuum - tõeline lohutustoit pärast pikka päeva. Ja ma poleks arvanud, et ilma võita nii hea kartulipudru saab. Elagu muskaatpähkel! Kahjuks abikaasale "see kaalikas" ei meeldinud. Ja 2aastane poeg kraapis pudru suust pärast esimest ampsu välja ja üritas veel enda keeltki suust välja tõmmata, et maitsest lahti saada. Aga ma ei lase ennast sellest heidutada :) praen neile natuke viinereid.

    VastaKustuta
  2. Ma just täna tegin seda toitu jälle ja maitses endiselt hästi. Mu isale ja mehele õnneks väga maitses see "kaalikas" :D Ja eks muskaatpähkel võib mõnele tõesti võõras olla, eriti väiksele lapsele.

    VastaKustuta