Ma ikka veel ei usu, kui hästi võivad taimed maitseda. Ma armastan taimi ja kõiki neid toite, mida nendest teha saan. Nagu näiteks siin retseptis on lihtsalt kaks erisorti kartlit ja sul on lausa kuninglik lõuna-või õhtusöök. Mina ja mu kallim nautisime seda einet väga ja kindlasti jääb see meie menüüsse pikaks ajaks. Kujuta ette kohevat ja pehmet kartuliputru serveeritud suussulava, kreemja ja magusa kartuliga, mis on kaetud juustuse kookoskastmega. Ma juba mõttes vesistan, kui seda teksti praegu kirjutan. Loomulikult saad sa kookospiima ka mõne muu taimse koorega asendada, kui soovi on. Lihtsalt kookospiim on pea igas poes müügil ja sellest saab alati suurepärase kreemja kastme valmistada ükskõik millisele toidule.
Kas oled juba toidupoe poole teel?
Valmistamisaeg: 35-40 minutit
Kogus: neljale
Koostis:
Maguskartuli jaoks:
- üks suur maguskartul (800 g)
- 2 sl õli
- ½ tl soola
- ½ purustatud musta pipart
Kreemja kastme jaoks:
- 400 g purk kookospiima
- ½ tl soola
- 3 sl maitsepärmi ehk pärmihelbeid (võib ka ära jätta, kui pole saadaval)
- + kartuliputru serveerimiseks
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori maguskartul ja lõika keskmisteks kuubikuteks. Sega õli, soola ja pipraga läbi ning küpseta ahjus 25 minutit. Samal ajal saad valmistada kartulipudru ja koorekastme. Kastme jaoks aja kookospiim keema, lisa sool ja maitsepärm. Sega ning keeda minut. Kui maguskartul on 25 minutit küpsetanud, vala see kookoskastmega üle ning küpseta veel 10 minutit. Serveeri kartulipudruga.