4. sept 2014

Koorene pajaroog suvikõrvitsa ja tšilliubadega

Mul oli veel põrandal kastis kaks pirakat ema saadetud suvikõrvitsat. Ühe hakkisin taimse bolognese kastme sisse ja teine sobib ülihästi kooresesse ja vürtsikasse pajarooga. Seda sobib serveerida peaaegu kõigega - riisi, pasta, kartuli või tatraga näiteks. Pealegi valmis see väga lihtsalt ja kiirelt, nii-et sobib kenasti argiõhtusse. Tegemist on üsna vürtsika roaga. Kui sa pole väga tuliste roogade fänn, siis võid tšillioad tavaliste purgiubade vastu vahetada.

Lisaks pean mainima, et kuna taimne nädalamenüü osutus väga populaarseks, siis on mul plaanis sel laupäeval ka uus menüü postitada. Kas oled juba midagi selle nädala menüüst valmistanud?


4 - 6 inimesele

Valmistamisaeg: 5 minutit aktiivset, 15 minutit ootamist. Kokku: 20 minutit.

  • 2-3 sl õli
  • 2 sibulat
  • 1 tl soola
  • näpuotsaga purustatud musta pipart
  • 1 keskmine suvikõrvits (umbes pool kilo)
  • 250 ml vett
  • 2 x 400 g purk ube tšillikastmes
  • 250 ml taimset koort (nt. Alpro Soya) või tee koor ise
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • paar sl sojakastet või tamarit 

Kuumuta paksema põhjaga potis või pannil õli. Lisa hakitud sibul, sool ja pipar. Prae paar minutit, kuni sibul on kuldpruun. Lisa suvikõrvitsaviilud ja prae minutike. Lisa vesi, oad koos tšillikastmega, koor, riivitud sidrunikoor ja sojakaste. Lase 15 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Maitse ja lisa vajadusel veel natuke sojakastet.