25. veebr 2013

Tomatine põldoa-sibulapada

See retsept on mu peas juba tükk aega pesitsenud. Eile õhtul võtsin asja käsile ja panin oad likku ning täna keetsin neist maitsva, toitva ja soodsa pajaroa. Muskaatpähkel lisab ääretult mõnusa maitsenüansi ning roog ise on niivõrd toitev, et kuigi mul oli alguses siia kõrvale plaanis ka riis keeta, siis loobusin sellest ja sõin toitu niisama. Üks võrratult lihtne ja toitev retsept, kuidas soodsaid ja valgurikkaid põldube ära kasutada.



  • 500 g põldube
  • 4 sibulat
  • 4 spl õli
  • 0,5 l tomatimahla
  • pool tl värskelt riivitud muskaatpähklit (võib ka valmis jahvatatud variant olla)
  • 100 ml vett
  • soola ja pipart vastavalt maitsele
  • 2 tl kuivatatud majoraani

Leota ube üle öö ning kurna ja loputa hoolikalt läbi. Keeda suures potis rohkes magedas vees pehmeks (umbes tund aega). Kurna oad.

Võta paksema põhjaga pott ning kuumuta seal 4 supilusikatäit õli. Lisa õhukesteks viiludeks hakitud sibulad. Prae, kuni sibulaviilud on klaasjad. Lisa natuke soola, pipart, muskaatpähkel, majoraan ja 100 ml vett. Hauta sibulaid kaane all keskmisel kuumusel paar minutit. Seejärel lisa keedetud oad ja tomatimahl. Sega kõik hoolikalt läbi, maitsesta soolaga, lase pajal veel korraks podiseda ning keera tuli maha. Söö niisama, leivaga või serveeri riisi/kartuli/pasta/tatraga.






7 kommentaari :

  1. [...] tegin lõpuks ära ühe ubadega pajaroa, mida ammu proovida tahtsin. Retsepti sain muidugi siit. Sandra oskab ikka uskumatult huvitavaid retsepte välja mõelda, neid ilusti jäädvustada ja [...]

    VastaKustuta
  2. Nii hea, et tulin siia seda astelpaju magustoitu kiikama - leidsin üksiti ka selle roa. Mõtlesin ükspäev just, et pea kilo ube sahtlis vedelemas, peaks midagi neist tegema ja saingi ühe taimetoiduretsepti juurde, mida järgi katsetada.

    VastaKustuta
  3. Nii tore, Katri! :) See on tõesti üks väga maitsev moodus ube ära kasutada.

    VastaKustuta
  4. Tõesti väga hea moodus ube ära kasutada.

    VastaKustuta
  5. Mul tekkis hoopis toiduväline küsimus. Vaatasin lehe pilte ja tekkis küsimus, mis ägeda asja peal see oaroaga pann on?:)

    VastaKustuta
  6. Haha, see on üks ristkülikukujuline punutud korv, mille ma tagurpidi keerasin ja siis selle peale panni asetasin :)

    VastaKustuta