- 500 g põldube
- 4 sibulat
- 4 spl õli
- 0,5 l tomatimahla
- pool tl värskelt riivitud muskaatpähklit (võib ka valmis jahvatatud variant olla)
- 100 ml vett
- soola ja pipart vastavalt maitsele
- 2 tl kuivatatud majoraani
Leota ube üle öö ning kurna ja loputa hoolikalt läbi. Keeda suures potis rohkes magedas vees pehmeks (umbes tund aega). Kurna oad.
Võta paksema põhjaga pott ning kuumuta seal 4 supilusikatäit õli. Lisa õhukesteks viiludeks hakitud sibulad. Prae, kuni sibulaviilud on klaasjad. Lisa natuke soola, pipart, muskaatpähkel, majoraan ja 100 ml vett. Hauta sibulaid kaane all keskmisel kuumusel paar minutit. Seejärel lisa keedetud oad ja tomatimahl. Sega kõik hoolikalt läbi, maitsesta soolaga, lase pajal veel korraks podiseda ning keera tuli maha. Söö niisama, leivaga või serveeri riisi/kartuli/pasta/tatraga.