25. veebr 2013

Tomatine põldoa-sibulapada

See retsept on mu peas juba tükk aega pesitsenud. Eile õhtul võtsin asja käsile ja panin oad likku ning täna keetsin neist maitsva, toitva ja soodsa pajaroa. Muskaatpähkel lisab ääretult mõnusa maitsenüansi ning roog ise on niivõrd toitev, et kuigi mul oli alguses siia kõrvale plaanis ka riis keeta, siis loobusin sellest ja sõin toitu niisama. Üks võrratult lihtne ja toitev retsept, kuidas soodsaid ja valgurikkaid põldube ära kasutada.



  • 500 g põldube
  • 4 sibulat
  • 4 spl õli
  • 0,5 l tomatimahla
  • pool tl värskelt riivitud muskaatpähklit (võib ka valmis jahvatatud variant olla)
  • 100 ml vett
  • soola ja pipart vastavalt maitsele
  • 2 tl kuivatatud majoraani

Leota ube üle öö ning kurna ja loputa hoolikalt läbi. Keeda suures potis rohkes magedas vees pehmeks (umbes tund aega). Kurna oad.

Võta paksema põhjaga pott ning kuumuta seal 4 supilusikatäit õli. Lisa õhukesteks viiludeks hakitud sibulad. Prae, kuni sibulaviilud on klaasjad. Lisa natuke soola, pipart, muskaatpähkel, majoraan ja 100 ml vett. Hauta sibulaid kaane all keskmisel kuumusel paar minutit. Seejärel lisa keedetud oad ja tomatimahl. Sega kõik hoolikalt läbi, maitsesta soolaga, lase pajal veel korraks podiseda ning keera tuli maha. Söö niisama, leivaga või serveeri riisi/kartuli/pasta/tatraga.






Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...