1. jaan 2013

Luksuslik tofuburger


See burger sai lihtsalt täiuslik! Vahel krõbe paneeritud tofu, ülimahlane kreemjas salat, vürtsikad šampinjonid ja kõrvale veel kodused friikartulid adžikaga. Hoiatan, et seda burgerit ei saagi viisakalt süüa. Terve nägu ja käed saavad kindlasti kastmega kokku ja antud juhul ei ole see üldse halb.

Tofu paneerimise mõte tuli mul seetõttu, et sain jõuluks põneva tempura jahu (sellise). Kui tempurat käepärast ei juhtu olema, peaks asja kenasti ära ajama ka lihtsalt grillkaste ja riivsai. Ja salat pidi kindlati hästi mahlane ja maitsev saama, et ta oleks nii salati kui ka kastme eest.

Kõige maitsvamat ja toredamat uut aastat teile!


neljale-kuuele

Burger:

  • burgerikukleid
  • 250 g kõva tofut (mina kasutasin köömne)
  • riivsaia
  • mõni spl tempura jahu
  • grillkastet (soovitan Santa Maria BBQ glasuuri või kastet või Felixi Smokey Barbecue)
  • natuke soola
  • õli


Valmista ette tofu: eelmisel õhtul lõika tofu kümneks paksemaks viiluks ja määri sisse natukese soola ja paraja portsu grillkastmega ning jäta ööseks külmikusse. Järgmisel päeval sega ühes kausis valmis tempurajahu veega (jääb konsistentsilt nagu vedelam hapukoor) ning teise kaussi pane riivsai. Kasta tofuviil kõigepealt tempurasegusse ja seejärel veereta hoolikalt riivsaias. Prae paneeritud tofuviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kui sul tempurajahu käepärast pole, kasta tofuviil kõigepealt grillkastmesse ja seejärel riivsaia ning prae.

Salat:

  • jääkapsapea
  • 2 keskmist porgandit
  • keskmine kontsik juursellerit
  • 2 potsikut soja salatikastet (sojamajonees)
  • rohelist sibulat
  • natuke grillkastet
  • sojakastet

Haki jääkapsas ja sega läbi riivitud porgandite, riivitud juurselleri, sojamajoneesi, hakitud rohelise sibula, natukese grillkastme ja sojakastmega.

Seened:

  • karp šampinjone (mina kasutasin suuri)
  • soola, pipart (mina kasutasin pipra asemel chipotle tšillipulbrit)
  • õli

Pühi seened mustusest puhtaks (ära pese). Haki šampinjonid keskmisteks viiludeks ja aseta pannile kuuma õli sisse praadima. Lisa ka vastavalt maitsele soola ja pipart või chipotle tšillipulbrit (mõnusalt suitsune vürts). Prae mõned minutid, kuni seened on küpsed.

Kodused friikartulid:

  • 15 kartulit
  • õli
  • 1-2 tl soola
  • serveerimiseks adžikat



Pane ahi 225 kraadi juurde kuumenema. Pese ja koori kartulid, lõika ribadeks ning pane suurde kaussi. Lisa sool ning parast ports õli. Sega kõik kätega hoolikalt läbi. Vala kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta umbes 35 minutit 225 kraadi juures kuni kuldpruunid.

Pane burgerikukli vahele kõigepealt salat, seejärel kaks paneeritud tofuviilu ning mõned šampinjoniviilud. Serveeri burgerit koos friikartulite ja adžika kastmega.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...