4. aug 2011

Rikkalik tatravorm

See vorm on kokakoolitustel ainult positiivset vastukaja saanud, sest see maitseb väga hästi, on toitev ja tervislik. Soovitan soojalt järele proovida!


kuuele-kaheksale


•    keedetud tatart (umbes 400 grammist tatratangust) (keeda soola või puljongiga maitsestatud vees, enne tatrateri kergelt potipõhjas õli sees kuumutades)
•    2 punast sibulat
•    umbes pool liitrit taimset piima
•    (ühest piimakeedust jäänud okarat)
•    250 ml tomatimahla
•    purk valgeid ube (400g)
•    purk konservherneid (660g)
•    paar peotäit sojahelbeid
•    2 köögiviljapuljongi kuubikut (soovit. öko, nt. Rapunzel)

Pane ahi 200C juurde sooja. Samal ajal võta üks sügavam pann, vala sinna õli ning lisa hakitud sibulad. Pruunista sibulaid, kuni need muutuvad klaasjaks. Seejärel lisa okara, oad, konservherned, sega ning kuumuta veel paar minutit. Vala pannile juurde sojapiim, tomatimahl, sojahelbed ning puljongikuubikud. Sega kõik hoolikalt läbi ning keeda segu umbes 5 minutit. Seejärel lisa pannile keedetud tatar, sega läbi ning vala kõik kergelt õliga määritud ahjupanni. Küpseta tatravormi 200C juures umbes 20 minutit.

6 kommentaari :

  1. Kuna mul õnnestus lõpuks päris isetehtud sojapiima ja okarat saada, proovisin ka selle retsepti mõningate mööndustega (jätsin välja oad ja sojahelbed) järele - vorm sai väga maitsev! Järjekordne hea retsept ja vaheldus tavalisele tatrapudrule!

    VastaKustuta
  2. Nii tore, et katsetasid:) Minu arust ka hea vaheldus, kui tatraisu aga tavalist putru ei taha.

    VastaKustuta
  3. Tegin täna seda sööki, küll kokaraamatus oleva retsepti järgi. Tuli ülimaitsev! Panin ka porgandit ja paprikat. Olen üldse tatrafänn :)

    VastaKustuta
  4. Nii tore! Tatrafännile peaks see toit tõesti eriti hästi sobima. Ise ka armastan tatart väga ning paprika ja porgand sobivad siia vormi kindlasti imehästi!

    VastaKustuta
  5. Tere, mina armastan hirmsasti tatart ja see retsept jäi mulle silma. Aga ma ei armasta üldse sojat (ega tofut) (ja taimetoitlane ka ei ole). Kas Sa võiksid pakkuda mingid alternatiivsed koostisained okara ja sojahelveste asemele, mida tavalisest poest ja tavatoituja selles retseptis tarvitada saab?

    VastaKustuta
  6. Tere Teele! Väga tore, et Sulle see retsept huvi pakkus. Tatraarmastajana võin öelda, et see on tõeliselt maitsev. Sojaviile ja okarat ei pea siia toidule soovi korral üldse lisama, kuna toit on ka ilma nendeta väga valgurikas ja maitsev. Kui on soovi, võib soja asemel kasutada näiteks läätsi (need eelnevalt pehmeks keeta ja siis roale lisada). Läätsed on saadaval peaaegu kõikides suuremates (ja ka osades väiksemates) poodides.

    VastaKustuta