30. aug 2011

Muffinid suhkruglasuuriga

Kokkasime neid muffineid ühe catering ürituse tarvis ning need said ääretult maitsvad. Katseta erinevat värvi tuhksuhkrutega ning kaunista mõne puuviljatükikesega, näiteks kiivi, maasika või mandariiniga.


•    50 g vegan margariini
•    1,5-2 dl pruuni suhkrut
•    1,5 tl soola
•    5 dl jahu
•    2 tl küpsetuspulbrit
•    1,5 dl sojapiima
•    (kui soovid pruune muffineid, lisa 1spl kakaopulbrit)

•    glasuuri jaoks: 1 pakk värvilist tuhksuhkurt või mõned supilusikatäied tavalist tuhksuhkurt + sidrunimahla

Pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema. Vahusta margariin suhkruga. Sega küpsetuspulber jahu ja soolaga. Kui ahi on piisavalt kuum, sega kõik ained kokku ning lisa sojapiim. Küpseta muffineid 180C juures umbes 20 minutit. Glasuuri jaoks lisa tuhksuhkrule sidrunimahla ning sega segamini. Paksema glasuuri jaoks pane rohkem suhkrut ja vähem sidrunimahla. Muffinid on äärmiselt maitsvad ka järmisel päeval kui on üleöö külmikus seisnud.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar