4. aug 2011

Läätse pikkpoiss

Toekas toit, mis sobib väga hästi näiteks ahjukartulite juurde. Säilib paar päeva külmkapis ning külmalt sobib ideaalselt näiteks võileiva peale koos natukese maheda sinepiga ning miks mitte ka pitsa peale.



kaheksale–kümnele

  • 250 g rohelisi läätsi
  • 200 g riisi
  • 1 sibul
  • 3–4 küüslauguküünt
  • 1 loorberileht
  • 3 spl guljašimaitseainet
  • 5 spl riivsaia
  • 3 spl odrajahu
  • natuke (küüslaugu)soola
  • 4 spl tomatipastat
  • 0,5–1 tl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 0,5 tl karripulbrit

Pane läätsed, riis, hakitud sibul, küüslauguküüned ja loorberileht koos keema. Keeda, kuni riis ja läätsed on pehmed, seejärel kurna korralikult (võid sõela peal lusikaga kaasa aidata, et enamus vedelikust ilusasti kurnatud saaks ja segu ei jääks väga vesine). Lisa kurnatud läätse-riisi segule guljašimaitseaine, riivsai, odrajahu, natuke (küüslaugu)soola, tomatipasta, puljongipulber ja karripulber ning sega kõik väga korralikult läbi. Määri keeksviorm õliga ning vala pikkpoisisegu sinna sisse. Määri lusikaga pealt ilusasti ühtlaseks. Et pikkpoiss ahjus väga ära ei kuivaks, määrin veel kõige peale tavaliselt paar supilusikatäit tomatipastat ja raputan peale riivsaia, nii et pikkpoiss oleks pealt ilusasti kaetud. Seejärel pane vorm ahju ning küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Kui oled pikkpoisi ahjust välja võtnud, lase tal natuke jahtuda ning seejärel kummuta suurema vaagna peale ning lõika viiludeks. Sobib suurepäraselt ka näiteks külmalt leiva peale koos natukese maheda sinepiga.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly