kaheksale–kümnele
- 250 g rohelisi läätsi
- 200 g riisi
- 1 sibul
- 3–4 küüslauguküünt
- 1 loorberileht
- 3 spl guljašimaitseainet
- 5 spl riivsaia
- 3 spl odrajahu
- natuke (küüslaugu)soola
- 4 spl tomatipastat
- 0,5–1 tl köögiviljapuljongi pulbrit
- 0,5 tl karripulbrit
Pane läätsed, riis, hakitud sibul, küüslauguküüned
ja loorberileht koos keema. Keeda, kuni riis ja läätsed on pehmed, seejärel kurna
korralikult (võid sõela peal lusikaga kaasa aidata, et enamus vedelikust
ilusasti kurnatud saaks ja segu ei jääks väga vesine). Lisa kurnatud
läätse-riisi segule guljašimaitseaine, riivsai, odrajahu, natuke
(küüslaugu)soola, tomatipasta, puljongipulber ja karripulber ning sega kõik
väga korralikult läbi. Määri keeksviorm õliga ning vala pikkpoisisegu sinna
sisse. Määri lusikaga pealt ilusasti ühtlaseks. Et pikkpoiss ahjus väga ära ei
kuivaks, määrin veel kõige peale tavaliselt paar supilusikatäit tomatipastat ja
raputan peale riivsaia, nii et pikkpoiss oleks pealt ilusasti kaetud. Seejärel
pane vorm ahju ning küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Kui oled
pikkpoisi ahjust välja võtnud, lase tal natuke jahtuda ning seejärel kummuta
suurema vaagna peale ning lõika viiludeks. Sobib suurepäraselt ka näiteks
külmalt leiva peale koos natukese maheda sinepiga.