4. aug 2011

Kodune martsipan

Mandlitest tehtud kuulsat martsipani saab ka ise kodus edukalt valmistada. Varu vaid mandleid, tuhksuhkrut ja vett ning natuke aega.




•    2 pakki koorega, röstimata mandleid (kokku 200 g)
•    umbes 4 supilusikatäit tuhksuhkurt (võib ka rohkem)
•    4 supilusikatäit vett

Võta mandlid pakist välja ning aseta kaussi. Vala neile peake keev vesi ning oota umbes 20 minutit. Nüüd peaks mandlitel koor ilusasti lahti tulema. Koori mandlid ära ning jäta natukeseks kuivama. Seejärel võta saumikser või köögikombain ning purusta mandlid peeneks. Vala peenestatud mandlid kaussi, lisa tuhksuhkur ja vesi ning sega hoolikalt. Nüüd vormi segust pallikesed. Soovi korral võid lisada veel tuhksuhkurt. Valminud pallid jäta natukeseks külmkappi. Martsipanipalle võid kasta ka sulašokolaadi sisse ning seejärel külmikusse tahkuma jätta.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...