24. juuli 2011

Spagetid rohke küüslaugu ja ürtidega

Teinekord saab isu täis punastest pastakastmetest ning tahaks midagi ääretult lihtsat, kuid samas siiski maitserohket. Küüslauk on nii intensiivne, et ei vajagi endale eriti palju kaaslasi, kuna talle meeldib domineerida. Mõnikord lausa tervet toitu.


kuuele-kaheksale inimesele



  •    500 g spagette (miks mitte vahelduseks täisterajahust)
  •    5 küüslauguküünt
  •    värskeid ruccola lehti
  •    värsket tüümiani
  •    värsket basiilikut
  •    oliiviõli
  •    soola või sojakastet vastavalt maitsele


Vala spagetid keevasse vette. Samal ajal tükelda küüslauguküüned ja prae neid koos ruccolaga hästi korraks õlis. Kui spagetid on valmis (keedetud al dente, ehk hamba järgi ehk parajaks) ja kurnatud, siis pane nad sinna samma potti tagasi, kus sa nad keetsid ning lisa pannil praetud küüslauk ja ruccola ning värske tüümian ja basiilik. Piserda veel kergelt oliiviõliga üle. Maitsesta soola ja/või sojakastmega. Serveeri kohe.

2 kommentaari :