26. juuli 2011

Hummus

Hummus on Türgi päritolu kikerhernestest tehtud võie. Parajalt vürtsikas ning väga toitev. Sobib hästi saiamäärdena, täidisteks või dipikastmena. Soovi korral kasuta hummuse tegemisel ka seesamiseemnetest tehtud tahinipastat, paprikapulbrit, päikesekuivatatud tomateid või veel midagi muud meelepärast.



•    2 x 400 g purk kikerherneid
•    1 küüslauguküüs
•    natuke soola
•    pipart
•    1,5 spl värsket sidrunimahla
•    100 ml oliiviõli

Purusta kikerherned köögikombaini või käsimiksriga. Lisa tükeldatud küüslauguküüned, sool, pipar, sidrunimahl ning oliiviõli. Mikserda veel, kuni tuleb ilus ühtlane mass. Kui hummus sai liiga paks, lisa veel natuke õli või vett. Soovi korral lisa ka veel soola.

3 kommentaari :

  1. Hei!

    Olen mõelnud juba tükk aega sellele, et võiks hummust teha, aga kodus on olemas kuivatatud kikerherned. Kas Sa oled kuivatatud kikerhernestest ka hummust teinud? Kas sel juhul tuleks peale leotamise ka neid veel keeta?

    Parimat soovides, A :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, olen teinud küll kuivatatud kikerhernestest. Tasub neid korralikult leotada (12h) ja seejärel pehmeks keeta ning siis kasutada nagu konserveeritud kikerherneid.

      Kustuta