2. okt 2017

Koorene tatra-kookosepada seentegaMa ei jõua ära imetleda seda hingematvalt kaunist sügist. Need värvilised puud mõjuvad mulle hüpnotiseerivalt. Rattaga sõites pean tõsiselt ettevaatlik olema, et ma ringi jõllitades ülepeakaela ei käiks. Tean, et mitmed reisivad, et suve pikendada. Mina tahaks jälle seda praegust imeilusat loodust pikendada! Kergelt karge sügislõhn, ahju praksumine, hea raamatu lugemine ("Tove Jansson. Tee tööd ja armasta" - tõsiselt soovitan!), sarjade ja filmide vaatamine ning mõne järjekordse pajaroa podisemine on viimasel ajal märksõnadeks olnud.

Rääkides pajaroogadest, siis ühel päeval oli mul suur tatraisu. Vahel kohe on selline eriline tungiv soov tatart süüa. Alguses mõtlesin vana hea tatrahelbepudru peale. Aga sellel on üks miinus. Nimelt soojendades ei ole see enam nii hea. Mulle aga meeldib korraga suurem ports toitu valmis teha, sest kellel on aega ja tahtmist iga päev igaks toidukorraks uus söök kokata.


Õnneks avastasin, et mul oli pool pakki tatratangu. Niisiis läks käiku tavaline sõmer tatar. Kuna aga mul on igipõline isu koorese ja kreemja toidu järgi, siis esimest korda elus (naljakas, et ma varem ei ole sellele mõelnud), tuli mul mõte proovida tatrapada kookospiimaga. Viimast on mul alati kodus olemas, sest sellega saab teha imelisi karrisid, mis on mu lemmik tervislik kiirtoit. Potti rändas suur ports sibulaid, natuke šampinjone, karripulber ja kookospiim. Ma ei liialda nüüd, kui ütlen, et see on vist mu kõige lemmikum tatratoit. Nii mõnusalt rammus ja maitsekas ning parajalt vürtsikas. Karrit võid lisada vähem või üldse ära jätta, kui vürtsi ei soovi. Aga soovitan soojalt seda pada proovida, sest see valmib ühe poti sees ja nii lihtsalt ning maitseb lihtsalt suurepäraselt! Lisaks on seda väga hea soojendada.

Kogus: neljale - viiele
Aeg: 25 minutit

  • 3 sl õli
  • 3 sibulat
  • 200 g värskeid šampinjone
  • 300 g tatratangu
  • 1 tl soola + lõpus soovi korral veel ½ tl
  • 1 ½ tl karripulbrit (lisa soovi korral vähem)
  • 700 ml keeva vett
  • 400 g purk kookospiima

Valmistamine:

Aja paksema põhjata pott kuumaks. Lisa õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa viilutatud šampinjonid ja prae veel paar minutit. Lisa sool. Prae minutike. Lisa tatratang ja karripulber ning prae veel minutike. Nüüd vala peale keev vesi, kata pott kaanega ja lase pajal 8 minutit podiseda. Lisa kookospiim ja lase veel 8 minutit podiseda. Lõpus maitse ja lisa vajadusel soola.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar