Kogus on mõeldud 26 cm läbimõõduga ümara koogivormi jaoks.
Põhi:
- 250 g (täistera) nisujahu või
soovikorral gluteenivaba kaerajahu
- 4 spl suhkrut
- 125 g vegan margariini
- 200 ml vegan vanillikastet
- 8 spl kookoshelbeid
Tarretis:
- ½ l magusat vedelikku (näiteks
mõnda mahla või marjasiirupit veega lahjendatult, vajadusel lisa suhkrut)
- 2 tl agar-agari pulbrit või 2
pakki RUF torditarretisepulbrit
- marju või puuviljatükke (näiteks mustikaid,
maasikaid, vaarikaid, kirsse jne.)
Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema ning tee valmis koogipõhi: sega jahu suhkruga, lisa margariinitükikesed ning näpi segu enam-vähem ühtlaseks puruks. Määri ümmargune koogivorm õliga ning aseta vormi põhja ümmargune küpsetuspaber (mina lõikasin vormi järgi välja). Vala tainapuru vormi ning suru käelaba ja näpuotstega ühtlaselt laiali. Seejärel sega vanillikaste kookoshelvestega, vala vormis ootava koogipõhja peale, silu lusika või spaatliga ühtlaseks ning pane koogipõhi 20 minutiks 200 kraadi juurde küpsema. Kui põhi kuldpruun ja valmis, aseta see jahedasse kohta jahtuma. Jahtunud koogipõhjale lisa mõned peotäied marju ja jaota marjad ühtlaselt.
Kui koogipõhi jahtunud, valmista tarretis. Selleks sega magus vedelik agar-agariga või kahe paki torditarretise pulbriga. Aja magusa vedeliku ja pulbri segu keema. Keeda umbes 3-4 minutit, keera kuumus maha ning vala tarretis koogipõhjale, kus juba marjad ees ootavad. Pane kook mõneks ajaks külma tahenema. Serveeri, kui tarretis on piisavalt tardunud.