4. aug 2011

Tšilliroog

Imelik, kuidas maitsed aja jooksul muutuvad. Kui ma muidu eelistasin pigem mahedamaid toite, siis nüüd on ainult boonuseks, kui toit oma vürtsikuses suu õhkama paneb. Tšillipipraid võid lisada ka vähem või rohkem.




•    3 tšillipipart
•    400 g purk ube punaseid ube
•    suurem purk letšot
•    450 ml tomatimahla
•    2 tl jahvatatud vürtsköömneid
•    näpuotsatäis soola ja suhkrut
•    pool pakki kuivatatud hakksojamassi (100g)

Lõika tšillikaunad pikkupidi pooleks ning eemalda seemned. Seejärel haki tšillipiprad viiludeks. Vala sügavamasse panni (oliivi)õli ning lisa tükeldatud tšilli. Kuumuta paar minutit ning seejärel lisa oad, letšo, tomatimahl, vürtsköömen, sool, suhkur ja soja hakkmass. Sega kõik läbi ning lase tasasel tulel umbes 20 minutit kaane all haududa. Serveeri näiteks koos keedetud riisiga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar