4. aug 2011

Kiire külm suvine tomatisupp ehk gazpacho


Üks algelisem versioon hispaanlaste gazpacho'st. Ideaalne palaval suveilmal, kui tomati-kurgi salatit on juba palju söödud ning tahaks midagi teistsugust ja värskendavat.


kolmele - neljale

•    4 tomatit
•    2 keskmist värsket kurki
•    1 klaas tomatimahla
•    natuke soola ja pipart
•    värsket peterselli
•    värsket punet ehk oreganot
•    1 supilusikatäis(oliivi)õli

Võta üks suurem plastikkauss, lisa sinna kooritud ja tükeldatud tomatid ja värsked kurgid, tomatimahl, natuke soola ja pipart, oliiviõli ja tükeldatud värske petersell ja pune ning purusta kõik käsimiksriga ühtlaseks supiks. Säilita külmkapis.

2 kommentaari :

  1. Pisut hilja kommenteerin (2011 aasta retsept), aga parem hilja kui mitte kunagi. Nimelt avastasin umbes taolise supi enda jaoks sel suvel ja tõesti on hea ja värskendav kuumadel päevadel, kui nagu otseselt midagi süüa ei tahaks, aga peab. No ja talvel muidugi ka. Aga ma omalt poolt lisan, et mina näiteks kurki ei kasuta? Seda sel lihtsal põhjusel, et ma elan üksi ning teen tavaliselt mitme toidukorra jagu süüa, kuid ilma kurgita säilib see supp kauem värske maitsega. Küll aga lisan veel juurde paprikat ja küüslauku ja pigistan sidrunimahla ja supp saab oi-kui-hea!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sinu versioon kõlab väga hästi. Ja alati tasub ka vanade retseptide all kommenteerida, need on aegumatud nagu virtuaalne kokaraamat :)

      Kustuta