6. juuli 2016

Tagliatelle pasta suvikõrvitsa ja tomatiga

 

Eile käisin koos oma armsate vanematega Lõuna-Eesti tiirul ja nii mõnus suvepäev oli. Lisaks kõigele tõi ema mulle suure kuhja enda kasvatatud ja korjatud kraami. No vaadake seda imelist vaatepilti! Pooled kukeseentest rändasid kohe õhtul koju jõudes koorekastmesse ja kõrvale noor kartul. Suvine kuld! Kastis leidus ka ilusaid suvikõrvitsaid ning kohe oli ka tänane lõunasöök muretu. Valmis üks suurepärane uus retsept!

Seda kerget ja mahlast pastat olen juba korduvalt valmistanud. Ühel hetkel tuli suur isu ääretult lihtsa pastaroa järele. Ei tahtnud seekord ei kaunvilju lisada ega rammusat kastet teha. Hoopis pasta oma parimas olekus koos hunniku värskete hooajaliste köögiviljadega. Ei puudu ka hõrgutav küüslaugu- ja basiilikuhõng. Kõlab kohutavalt kulunult, aga köögis on selle roa kokkamise ajal nii head aroomid, et pisar tuleb silma. Mõnusad pastalindid on segatud mahlase kastmega, mille seest leiad oliiviõli, sibulad, küpsed tomatid, mehiselt küüslauku, suvikõrvitsaribasid ja värsket basiilikut. Lihtsalt ülim kooslus ning üks maitsvamaid ja lihtsamaid pastasid, mida suvisel ajal enda köögis valmistada!


Kuidas muidu suvi siiani läinud on? Ütle ausalt - oled ikka puhanud ka? Mina olen üritanud. Tegelikult olen vahel täitsa teadlikult end kõigest välja lülitanud ja lihtsalt nautinud suvist režiimi ja rohket päevavalgust. Lisaks soojas järves ujumist, hilisõhtuseid jookse (üks parimad asju pikkade valgete päevade juures), palju häid õhtuseid filme, palju rõõmu loodusest (sõitsime paadiga ja nägime põtra, kes oli end järve jahutama tulnud!), maitsvaid toite, hetki pere keskel ning hetki enda ja oma mõtetega.

Väga palju rõõmu valmistab mulle endiselt ka tagasiside minu uue kokaraamatu kohta. Aitäh teile! Mis on eriti hea uudis - praegu on Apollo klubi liikmetele minu raamat "Taimsed õhtusöögid" väga magusa hinnaga - 30%! Vaata SIIT lähemalt.

Maitsvat ja sumedat suve jätku!


Valmistamisaeg: 15 minutit

Kogus: neljale

  • 300 g keetmata tagliatelle pastat
  • 2 - 3 sl oliiviõli
  • 2 sibulat
  • 5 suurt küüslauguküünt
  • 4 keskmist küpset tomatit
  • 2 keskmist suvikõrvitsat (kokku 400 g)
  • 1 + 1 tl soola
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • peotäis värsket basiilikut

Valmistamine:

Keeda pasta al dente. Samal ajal aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Prae paar minutit. Lisa peeneks hakitud küüslauguküüned. Prae pool minutit. Lisa tomatikuubikud ja lase mõni minut podiseda. Lõika suvikõrvitsatest juurviljakoorijaga lindid, kuni sulle jääb alles vaid seemnetega keskosa. Lisa suvikõrvitsalindid podisevatele tomatitele koos ühe teelusikatäie soolaga ja natukese musta pipraga. Lase paar minutit podiseda. Kurna pasta ja vala see tomati-suvikõrvitsakastme sisse. Lisa hakitud basiilik ja teine teelusikatäis soola. Sega korralikult läbi ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar