24. apr 2016

Kohevad kaneelirullid


Las ma pakun, sa oled raudselt ennast terve nädal kõvasti piitsutanud. Tööl rüganud või oma pere eest hoolitsenud või kõvasti trenni uhanud teha või põdenud ja muretsenud igasuguste asjade pärast või aias müttanud. Või kui sul on olnud rahulikum nädal ja sa ei ole jõudnud kõike teha, mida oleksid tahtnud, siis oled raudselt muretsenud, et sa neid asju pole teinud.

Aga praegu tasub kõigele korraks paus panna ja tainas kerkima panna. Sest need kaneelirullid on lihtsalt taevalikud. Pehmemad ja kohevamad kui su kõige pehmem padi. Magusad, hõrgud ja kaneelised. Täielik klassika, aga taimses kuues. Olen avastanud mõned nipid, kuidas kaneelirullid eriti head saavad:

  • pärm ja kaneelipulber peavad olema värsked
  • tainas peab piisavalt kerkima
  • küpsetada tasub neid sügavamas ahjuvormis, külg külje kõrval
  • ahjus ei tohi neid üle küpsetada, piisab 15-minutist
  • eriti luksusliku variandi jaoks nirista peale sulatatud šokolaadi

See retsept on lihtne ja lollikindel. Varu lihtsalt natuke aega ja varsti ongi sul köök imelist kaneelilõhna täis. Juurde sobib eriti hästi jahe mustsõstramorss :)



Valmistamisaeg: 1,5 tundi, millest 15 minutit aktiivset

Kogus: 10-12 matsakat rulli

Magus pärmitainas:

  • pakike kuivpärmi (11 g)
  • ¼ tl soola
  • 380 g nisujahu
  • 4 sl (rafineerimata) suhkrut
  • 250 ml käesooja vett
  • 1 sl rafineeritud oliiviõli

Kaneeliglasuur:

  • 4 sl (rafineerimata) suhkrut
  • ½ sl kaneelipulbrit
  • 4 sl rafineeritud oliiviõli

(+ 60 g tumedat taimset šokolaadi, nt.Pergale)

Valmistamine:

Sega kuivpärm soola ja jahuga läbi. Teises kausis sega suhkur veega läbi. Vala suhkru ja vee segu jahu hulka ja sega lusikaga. Nüüd sõtku tainast paar minutit ja lisa vahepeal õli. Sõtku veel natuke. Jäta tainas kaussi sooja kohta räti alla umbes tunniks kerkima.

Kaneeliglasuuri jaoks sega suhkur kaneelipulbri ja õliga läbi. Jäta kõrvale.

Kui tainas on kerkinud, pane ahi 200 kraadi peale kuumenema. Sõtku tainas veel korraks läbi ning rulli jahusel pinnal laiaks ristkülikuks. Määri tainale kaneeliglasuur (mina määrisin kätega). Keera ristkülik rulli ja lõika sellest 10-12 kaneelrulli. Aseta rullikesed õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud sügavamasse ahjuvormi üksteise kõrvale. Kata ahjuvorm rätiga ja lase rullidel kerkida, kuni ahi on kuum. Küpseta 15 minutit või kuni rullid on alt kuldpruunid.

Soovi korral sulata tume šokolaad ja nirista see rullidele. Naudi!

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly