31. märts 2015

Magushapu lillkapsas


Kui ma seda rooga valmistasin, siis väljas oli hästi sombune ja vihmane ilm. Õnneks erinevad ilmad mind enam nii väga ei morjenda. Eriti siis, kui ei pea kuskile kellaajaliselt tõmblema ja saab rahus oma tempos toimetada. Näiteks olen ma endale eesmärgiks teinud, et jooksen iga ilmaga. See aitab hästi igasuguste ilmanähtustega kohaneda ja pimedamat aega üle elada. Kui Eestis jääda ootama ideaalset jooksuilma, siis võivadki tossud tolmu koguma jääda. Nii ma jooksengi aastaringselt ja naudin seda täiega. Ja kui on üks kosutav jooks tehtud ja põsed punased, siis saab rahus seda maitsvat kausitäit mugima hakata, samal ajal kui tare ahjus tuli praksub. Lihtsad rõõmud!

Ma ju tegelikult hoiatasin, et vähemalt üks lillkapsaretsept tuleb lähiajal veel. Siin ta nüüd on. Magushapu lillkapsas. Tahtsin midagi magushaput teha ja lillkapsas tundus selleks kõige õigem variant. Lisasin veel natuke värsket ananassi, purustatud tomateid ja soolatud ja röstitud maapähkleid, mis sobisid ideaalselt ja tegid roa natuke rammusamaks. Magustamiseks kasutasin suhkruroosiirupit, mis on mõnus tummine ja  sobib suurepäraselt nii soolaste toitude kui ka magustoitude sisse. Lisaks on teda tänu käepärasele pudelile hästi mugav kasutada.

Roog ise on väga maitsekas ja aromaatne, just nagu mulle meeldib. Minu arust pole hullemat asja alamaitsestatud toidust. Nii-et alati tasub toitu tegemise ajal maitsta ja seda täiuslikkuseni timmida, lõpus ka näiteks vajadusel soola juurde lisada. Magushapu lillkapsas on kindlasti taas üks mõnus vaheldus sinu menüüs. Juurde keetsin ma riisinuudleid, mis olid läbi segatud röstitud seesamiseemne õliga. Head nautlemist!


Valmistamisaeg: 20 minutit

Kogus: neljale

Koostis:
  • 2-3 sl õli
  • üks väiksem lillkapsapea
  • 1 tl soola
  • 3 sl suhkruroosiirupit või vastavalt maitsele suhkrut
  • 3 ½ dl ananassitükke (värskest ananassist)
  • 400 g purk või pakk purustatud tomateid
  • 2 sl sojakastet või tamarit
  • 4 kuhjaga sl soolatud ja röstitud maapähkleid

Valmistamine:

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa väikesed lillkapsaõisikud. Prae paar minutit, kuni lillkapsas hakkab kergelt pruunistuma. Lisa sool ja roosuhkru siirup. Prae veel paar minutit. Lisa ananassitükid, purustatud tomatid, sojakaste ja maapähklid. Sega ja lase kaanel all 15 minutit podiseda. Serveeri näiteks riisinuudlitega (minul oli 250 g riisinuudleid, mille keetsin pehmeks ja segasin läbi natukese röstitud seesamiseemne õliga).