12. nov 2014

Lihtsad kapsarullid spinati-tofutäidisega

Klassikalised suurest kapsapeast tehtud kapsarullid on minu jaoks muidugi tipp. Aga kes on neid enne valmistanud, teab, et see on üks paras ettevõtmine. Seetõttu läksin seekord lihtsama ja kiirema teed. Nimelt olen juba ammu tahtnud proovida hiina kapsast tehtud rulle. Täidisega muret polnud, sest olin just ostnud paki tofut ja värsket spinatit. Ka kastme tegemiseks oli kõik vajalik olemas. Rullid valmisid tõesti poole kiiremini ning maitsesid väga hästi. Lõpptulemus jäi hästi õrnalt krõmps. Kes soovib täiesti pehmeid rullikesi, soovitan hiina kapsa lehti minut-paar eelnevalt keeta. Mahlaseid rulle serveerisin juurviljapüreega, mille valmistasin kartulist, kaalikast, porgandist ja juursellerist. Väga hästi sobivad need ka tavalise keedukartuli või hoopis riisiga.



10 kapsarulli

Kaste:

  • 150 g päevalilleseemneid
  • ½ l tomatimahla
  • ½ tl soola
  • natuke jahvatatud musta pipart

Täidis:

  • 3 sl õli
  • 2 sibulat
  • 250 g tofut (mina kasutasin köömnetega varianti)
  • pakk värsket spinatit (umbes 70 g)
  • ½ tl soola
  • ½ tl riivitud muskaatpähklit 
  • 4 küüslauguküünt
  • + üks hiina kapsas

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Samal ajal pane päevalilleseemned kastme jaoks 15-minutiks keema. Täidise jaoks kuumuta pannil õli. Lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Tee tofu näppudega pudiks ja lisa praadivatele sibulatele. Prae minutike. Lisa hakitud värske spinat, sool ja riivitud muskaatpähkel. Sega ja prae minut. Haki küüslauguküüned peeneks ja lisa täidisele. Sega ja võta pann tulelt.

Pese hiina kapsas. Eralda sellelt 10 lehte. Tambi lihahaamri või tainarulliga juure koht pehmemaks, siis on neid parem rullida. Aseta igale lehele 2 supilusikatäit täidist. Keera pikemad vasak ja parem äär täidise peale ning rulli kapsarull alt üles kokku. Tasub üsna julgelt ja jõuliselt rullida. Aseta täidetud rullid õliga määritud keskmisse sügavamasse ahjuvormi. Määri veel igale rullikesele peale natuke õli ja sapsuta igale rullile ka natuke soola. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

Samal ajal valmista kaste. Kurna keedetud päevalilleseemned ja püreeri koos tomatimahla, soola ja pipraga ühtlaseks kastmeks. Kui kapsarullid on pealt juba krõbedamad, vala neile peale kogu kaste ja küpseta veel 10-15 minutit. Serveeri endale meeldiva lisandiga.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly