21. märts 2014

Krõmpsuv köögiviljasalat maapähklikastme ja grilltofuga

Eile viisin Kalamaja Kokaklubis läbi taimetoidukoolitust, mis oli eriti praktiline, lõbus ja maitsev. Lisaks kõigele muule heale-paremale, valmistasime ka seda salatit. Mõnusalt krõmpsuv ja vitamiine pungil, üle valatud rammusa maapähkli-apelsinikastmega ja serveeritud krõbedate suitsuste tofukolmnurkadega. Mina olen juba kord selline, et kui salatit teen, siis see kipub vaikselt pearoa moodi olema. Ikka rammus ja rikkalik! Mõnusat alanud kevadet teile ja maitsvat katsetamist.





Suur kausitäis salatit (10-15-le inimesele)

Salat:

  • pisike punane peakapsas või sektor suuremast
  • 6 suuremat porgandit
  • väike juurseller
  • rediseid
  • rukolat
  • soola, pipart vastavalt maitsele
  • poole sidruni mahl

Pese kapsas ja haki õhukesteks ribadeks. Aseta kapsaribad suurde salatikaussi. Pese ja koori porgandid ning lõika neist köögiviljakoorijaga õhukesed ribad või lõika lihtsalt väikesteks tükikesteks. Lisa salatile. Koori juurseller ja toimi samamoodi nagu porgandiga. Pese redised, lõika õhukesteks viiludeks ja lisa salatile koos pestud rukola, soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sega kõik puhaste kätega hoolikalt läbi.

Maapähklikaste:

  • 300 g röstitud ja soolatud maapähkleid
  • 300 ml apelsinimahla
  • 2 spl sojakastet või tamarit

Purusta maapähkleid, kuni tekib ühtlane või. Lisa apelsinimahl ja sojakaste. Mikserda kõik ühtlaseks kreemjaks kastmeks. Serveeri kastet kannus, nii-et iga sööja saab endale meelepärase koguse valada.


Grilltofu:

  • 3x250 g kõva tofut
  • praadimiseks õli
  • suitsust grillkastet (Felix või Santa Maria)

Lõika tofu pikkupidi pooleks (kaheks ristkülikuks). Lõika mõlematest ristkülikutest kolmnurgad. Vala kuumale pannile paras ports õli ja prae tofukolmnurki, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Aseta tofutükid kaussi ja vala peale paras ports grillkastet. Sega kõik hoolikalt läbi, nii et kõik kolmnurgad oleksid ilusasti grillkastmega kaetud.


Salati juurde serveeritakse kannukesega maapähklikaste ja iga salatiportsu peale on mõeldud ka 2-3 tofukolmnurka.

3 kommentaari :

  1. Märkasin, et toit on sildiga "gluteenivaba", aga selles kasutatakse sojakastet. See aga sisaldab nisu. Gluteenivaba sojakaste on nimetusega tamari kaste.

    VastaKustuta
  2. Lilli Siitka4. mai 2015 17:00

    Môtlesin küll, et kuidas see bbq kaste ja maapähkli-apelsini kaste omavahel kokku sobivad ja suureks üllatuseks sobisid suurepäraselt! Arvan, et see on nüüd üks mu lemmikumatest värsketest salatitest :)

    VastaKustuta
  3. Nii vahva, et maitses, Lilli! Peaks ka seda jälle valmistama.

    VastaKustuta

Lisa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly