8. jaan 2014

Ahjupasta koorese spinati ja rooskapsaga

Tunnistan ausalt, et kuni möödunud suveni olin ma Brüsseli kapsaid ehk rooskapsaid ainult külmutatud versioonis ostnud ja söönud. Seetõttu polnud ma siiamaani nendest ka erilises vaimustuses. Kui aga mu tore ämm mulle suvel võrgutäie värskeid rooskapsaid tõi ja ma neid pannil röstisin ja maitsva riisiroa valmistasin, hakkasin kohe nende fänniks. Nüüd ostsin värskeid rooskapsaid juba iseseisvalt ning mul oli kohutav isu ühe koorese ja rohelise pasta järele. "Kooreseks" teeb selle pasta hoopis aga minu vana lemmik - päevalilleseemne kreem. See annab ka mõnusalt toeka ja kergelt "munase" tekstuuri. Tõeliselt kosutav pastaroog, mis praegusel aastaajal rõõmustab kohe kindlasti kõhtu ja maitsemeeli.


4 - 6 inimesele

Valmistamisaeg: 50 minutit.


Päevalilleseemne kreem:
  • 150 g kooritud päevalilleseemneid
  • 350 ml vett
  • ½-1 tl soola 
  • 3-4 spl sojakastet

Leota päevalilleseemneid 3-4 tundi või üleöö. Kui sul on kiire, võid seemneid leotamise asemel ka 15 minutit keeta. Kurna ja loputa leotatud või keedetud seemned ning vala sügavamasse kaussi. Lisa vesi, sool ja sojakaste. Püreeri saumiksri või kannmiksriga ühtlaseks kreemiks.




Pasta:
  • 400 g kvaliteetsemat pastat (näiteks fusilli)
  • 2-3 spl õli
  • 300 g värskeid või külmutatud rooskapsaid, pestud ja lõigatud neljaks sektoriks
  • soola ja pipart vastavalt maitsele
  • 240 ml vett
  • 400 g külmutatud spinatit

Pane ahi 200 C juurde eelkuumenema. Pane pasta keema ja keeda al dente. Samal ajal aja suurem (vokk)pann kuumaks ning vala sinna õli. Lisa rooskapsasektorid, natuke soola ja pipart. Prae paar-kolm minutit, kuni kapsad on kergelt kuldpruunid. Lisa vesi ja hauta 8-10 minutit, kuni kapsad on peaaegu pehmed. Seejärel lisa külmutatud spinat ja hauta minut-paar. Nüüd lisa päevalilleseemne kreem, sega kõik korralikult läbi ja hauta umbes minut. Kurna pasta ning sega pannil valminud seguga läbi. Õlita sügavam ahjuvorm, vala sinna pasta ning küpseta 200 C juures 35 minutit. Serveeri kohe.





7 kommentaari :

  1. Ei tea, mulle see toit sellisel kujul kuidagi üldse peale ei läinud. :( Aga raisku ka ei läinud - järgmised portsud said vokipannil üle praetud koos päikesekuivatatud tomatite, tavaliste tomatite ja küüslauguga. Lisaks sojakoort ja tsipa pipart. Sedasi oli 5+.

    VastaKustuta
  2. Katsetatud :) rooskapsa asendasin brokoliga, spinatit poes ei olnud, aga üldiselt oli tulemus omapärane ja üldse mitte halb. kui saan spinatit, proovin uuesti.päealilleseemne kreem on ikka väga huvitav avastus :)

    VastaKustuta
  3. Super maitsev! Aitäh retsepti eest :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Super, et maitses! Ma ei olegi ammu seda retsepti teinud, peaks jälle proovima :)

      Kustuta
  4. Väga kena ja maitsev aitäh.
    https://www.kingitustesaar.ee/et/

    VastaKustuta