Valmistamisaeg: 50 minutit.
Päevalilleseemne kreem:
- 150 g kooritud päevalilleseemneid
- 350 ml vett
- ½-1 tl soola
- 3-4 spl sojakastet
Leota päevalilleseemneid 3-4 tundi või üleöö. Kui sul on kiire, võid seemneid leotamise asemel ka 15 minutit keeta. Kurna ja loputa leotatud või keedetud seemned ning vala sügavamasse kaussi. Lisa vesi, sool ja sojakaste. Püreeri saumiksri või kannmiksriga ühtlaseks kreemiks.
Pasta:
- 400 g kvaliteetsemat pastat (näiteks fusilli)
- 2-3 spl õli
- 300 g värskeid või külmutatud rooskapsaid, pestud ja lõigatud neljaks sektoriks
- soola ja pipart vastavalt maitsele
- 240 ml vett
- 400 g külmutatud spinatit
Pane ahi 200 C juurde eelkuumenema. Pane pasta keema ja keeda al dente. Samal ajal aja suurem (vokk)pann kuumaks ning vala sinna õli. Lisa rooskapsasektorid, natuke soola ja pipart. Prae paar-kolm minutit, kuni kapsad on kergelt kuldpruunid. Lisa vesi ja hauta 8-10 minutit, kuni kapsad on peaaegu pehmed. Seejärel lisa külmutatud spinat ja hauta minut-paar. Nüüd lisa päevalilleseemne kreem, sega kõik korralikult läbi ja hauta umbes minut. Kurna pasta ning sega pannil valminud seguga läbi. Õlita sügavam ahjuvorm, vala sinna pasta ning küpseta 200 C juures 35 minutit. Serveeri kohe.