18. dets 2013

Kirsi-mandlitrühvlid

Ma olen alati olnud suur trühvlite fänn. Kahjuks poes müüdavad trühvlid sisaldavad enamasti ka mõnda loomset toiduainet, seetõttu võtsin nende teo hoopis ise käsile. Šokolaaditrühvlite aluseks on ganache, ehk kreemjas segu šokolaadist ja piimast. Siinses retseptis asendab tavalist lehmapiima parajalt rasvarikas kookospiim, mis toimib suurepäraselt. Tahtsin oma trühvleid ka veel natuke eriliseks, aga samas üsna klassikaliseks muuta ning seetõttu pistsin igasse trühvlisse veel ka ühe mahlase kirsi ja ganache sisse segasin purustatud mandleid. Tegelikult on siin variatsioone mitmeid, nii-et tasub julgelt katsetada. Need trühvlid on ka suurepärased jõulukingiks!




25 keskmist trühvlit

  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 150 ml täisrasvast kookospiima
  • 120 g mandleid
  • 25 konserveeritud kivideta kirssi
  • kakaopulbrit trühvlite katmiseks

Murra šokolaad tükkideks ning aseta kaussi. Aja kookospiim keema ning vala see koheselt šokolaadi peale. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa purustatud mandlid ja sega veel. Kata kauss toidukilega ning jäta vähemalt neljaks tunniks või üle öö külmkappi. Kui segu on külmikus tahenenud, saad hakata trühvleid vormima. Selleks võta üks supilusikatäis tahenenud šokolaadisegu ja aseta see oma peopesa keskele. Vormi sellest väike lapik „pannkook“. Aseta kirss selle keskele ning vormi „pannkoogi“ ääred hoolikalt ümber kirsi ja seejärel  vormi ja veereta sellest ilus ümmargune trühvel. Nüüd veera trühvlit omakorda kakaopulbris. Jätka protseduuri, kuni šokolaadisegu ja kirsid on otsas. Trühvleid saab säilitada nii toatemperatuuril kui ka külmikus.

2 kommentaari :

  1. Tundub hea, aga kas seda saab teha ka tavalise piimaga??

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Saab ikka, aga mina lihtsalt veganina lehmapiima ei kasuta. Kookospiima maiku ei jää siin muide üldse, kui see muret peaks tekitama.

      Kustuta