12. dets 2012

Peedine pastasalat merekapsaga

Tõeliselt mahlane maiuspala kõikidele peedifännidele! Merekapsas annab salatile hõrgu merese (?) meki ning tegelikult meenutab see salat natuke kiiksuga rosoljet. Usun, et roog maitseb hästi ka ilma majoneesita, kuid mulle meeldis väga peedi-majoneesi kooslus. Kasutasin seekord meelega täisterapastat, kuna peet ise on magus ja majonees ning merekapsas kreemjad, siis oli sinna vaja midagi rustikaalsemat ja "karedamat", tavaline pasta oleks võib-olla liiga libe seal olnud. Nüüd tuli küll üks väga imelik jutt kokku! Loodan, et mõte jõudis siiski kohale :) Igatahes kui sulle meeldib peet, siis peaks sulle ka see salat väga maitsema. Kindlasti üks mõnusalt värviline ja väga tervislik vaheldus! Salat ise on äärmiselt lihtne, lausa lõbus valmistada ning jätkub sellest vähemalt neljale inimesele.

Loodan, et tolereerite ka minu sinisearmastust. Sinisega on mul naljakas lugu. Nimelt ei ole mulle sinine värv tegelikult kunagi väga meeldinud. Kui küsiti lemmikvärvi, siis vastasin alati kas must, punane, hall või roosa ja sinine tundus kuidagi kaugel-kaugel olevat seal sümpaatsete värvide nimekirjas. Kui ma aga juuksed heledaks värvisin, siis juhtus nii mõnigi kord mulle selga mõni sinine riideese või kaunid türkiissinised kõrvarõngad ja nüüd on sinine üks minu lemmikvärvidest! Seetõttu näeb seda värvitooni tihti ka siin lehel ja just linikutena. Pealegi on külmad toonid toitude pildistamisel väga suureks abiks. Punase laudlinaga pildistada on üks õudusunenägusid!




  • 600-700 g keedupeeti (mina keetsin ise)
  • 200 g Merekapsast õlis (väike ümmargune karbike, ostsin Prismast)
  • 200 g sojamajoneesi ehk soja salatikastet
  • 1 spl mahedat sinepit
  • 250 g (täistera)pastat
  • natuke musta pipart
  • vastavalt maitsele soola
  • 1 tl palsamiäädikat

Pane pasta keema. Samal ajal riivi peedid. Sega suures kausis riivitud peedid sojamajoneesi, merekapsa (koos kogu õliga) ja sinepiga läbi. Kurna pasta ja loputa natuke aega külma vee all, kuni see on jahtunud. Lisa pasta kaussi ning sega kõik läbi. Nüüd lisa sool, purustatud must pipar ja palsamiäädikas. Sega veelkord. Soovi korral kaunista maitserohelisega.

2 kommentaari :

  1. Tere, Sandra! Olen väga tänulik, et selliseid maitsvaid retsepte jagad. Olen ise alles roheline taimetoidumaailmas ning Sinu retseptid on olnud tõsiseks inspiratsiooniks! Kiidan väga seda sama salatit! Seda tehes ja süües ma lausa armusin! Imeline!
    Tervitades, Anni

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on nii suur rõõm lugeda. Aitäh Sulle katsetamast! Nii vahva, et salat maitses!

      Kustuta