18. nov 2012

Pehme piparkook maapähklise šokolaadiglasuuriga

Mulle hirmsasti meeldivad need poes müüdavad pehmed piparkoogid. Eriti, kui nad on šokolaadi sisse kastetud. Mõtlesin, et miks mitte ise üks jõulune ja pehme kook valmistama. Kui maitsev see sai! Mina, kes ma olen rohkem soolasesõber ja naljalt magusat ei söö, pugisin seda nagu poleks homset. Kook oli ise pehme ja piparkoogine ning see glasuur seal peal samuti pehme ja paks, nii-et hammustamisel jäid mõnusad hambajäljed sisse.

Soovi korral võid koogitainasse lisada veel hakitud kuivatatud puuvilju, pähkleid, rosinaid, mandleid ja kõike, mis sinu arvates sinna jõulumekiga koogi sisse sobiks.



24 cm läbimõõduga kook

Kook:
  • 300 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 150 g suhkrut
  • 100 ml õli
  • 300 ml taimset piima + 1 tl õunaäädikat

Glasuur:
  • 200 g tumedat vegan šokolaadi
  • 2 spl maapähklivõid

Pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja määri ümmargune koogivorm õliga. Sega nisujahu küpsetuspulbri, sooda ja piparkoogimaitseainega läbi. Teises kausis sega jõuliselt õli ja suhkur läbi. Kolmandas kausis sega piim äädikaga ja lase pool minutit seista. Vala piima-äädikasegu õli-suhkrusegule ja sega korralikult läbi. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, sega kuivained märgade ainetega läbi, vala koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni tikuga kooki torgates tuleb tikk puhtana koogist välja. Pane kook jahtuma.


Glasuuri valmistamiseks sulata veevannil šokolaad. Lisa maapähklivõi, sega ning lase veel natuke sulada, et kõik ilusasti seguneks ning tekiks ühtlane glasuur. Eemalda kook koogivormist ning määri ilusasti glasuuriga kokku (mina glasuurisin ka koogi ääred). Lase enne serveerimist natuke jahedas tahkuda.

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...