Soovi korral võid koogitainasse lisada veel hakitud kuivatatud puuvilju, pähkleid, rosinaid, mandleid ja kõike, mis sinu arvates sinna jõulumekiga koogi sisse sobiks.
24 cm läbimõõduga kook
Kook:
- 300 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 2 tl piparkoogimaitseainet
- 150 g suhkrut
- 100 ml õli
- 300 ml taimset piima + 1 tl õunaäädikat
Glasuur:
- 200 g tumedat vegan šokolaadi
- 2 spl maapähklivõid
Pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja määri ümmargune
koogivorm õliga. Sega nisujahu küpsetuspulbri, sooda ja piparkoogimaitseainega
läbi. Teises kausis sega jõuliselt õli ja suhkur läbi. Kolmandas kausis sega
piim äädikaga ja lase pool minutit seista. Vala piima-äädikasegu
õli-suhkrusegule ja sega korralikult läbi. Kui ahi on soovitud temperatuuri
saavutanud, sega kuivained märgade ainetega läbi, vala koogivormi ja küpseta
180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni tikuga kooki torgates tuleb tikk
puhtana koogist välja. Pane kook jahtuma.
Glasuuri valmistamiseks sulata veevannil šokolaad. Lisa
maapähklivõi, sega ning lase veel natuke sulada, et kõik ilusasti seguneks ning
tekiks ühtlane glasuur. Eemalda kook koogivormist ning määri ilusasti
glasuuriga kokku (mina glasuurisin ka koogi ääred). Lase enne serveerimist
natuke jahedas tahkuda.