Ja siin ma nüüd olen oma peedikarriga. Millegipärast on nii, et kui mina juba peetidest midagi teen, siis peaaegu alati ahjus. Esiteks küpsevad nad nii kõige kiiremini ja teiseks muutuvad nad ahjukuumuses eriliselt maitsvaks.
Tegemist on väga toitva roaga ning lisaks on see üks tõeline rauapomm. Sisaldab ju peeti, brokolit ja granaatõunaseemneid. Et seda toitu nautida, ei pea mitte samal päeval olema veredoonoriks käinud. Sobib hästi ka lihtsalt nädalavahetuseks või argipäevaõhtut rikastama. Maitselt jääb see roog magusvürtsikas ja sobib eriti hästi koos kvaliteetse riisiga (tegin metsiku väljamineku ja ostsin kvaliteetset basmati riisi). Kärab muidugi ka soodsama riisiga :) Kellel soovi, võib veel huvitavamaks maitsenüansiks lisada näiteks natuke vürtsköömneid ja jahvatatud koriandrit.
4-6 inimesele
Valmistamisaeg: 45 minutit.
- 2 suurt peeti
- 2-3 spl õli
- natuke soola
- 2 suurt porgandit
- pöidlasuurune jupp ingverit
- pool pead küüslauku
- 400 g punaseid ube
- 3 tl karripulbrit
- värske brokolipea (või kvaliteetsem külmutatud)
- 400 ml kookospiima
- 4-5 spl sojakastet
- serveerimiseks granaatõunaseemneid ühest granaatõunast