9. juuni 2012

Lahtine porgandipirukas

Kui ma kokkasin kiiret ja lihtsat rabarberikooki, jäi mul pool lehttaigent üle. Olin ostnud just kotitäie värskeid noori porgandeid ning tekkis suur isu ühe mahlase porgandipiruka järele. Täidis on meie peres juba ajast aega sama olnud, ainult taignad on mõnikord vahetunud. Enamasti teeme sellist pirukat kulebjaaka stiilis pärmitaignaga, kuid seekord maandus täidis olude sunnil lehttaigna peale. Tulemus oli väga maitsev ning pirukas kadus vaagnalt imekiirelt.




  • 250 g ehk pool lehttainast (näiteks “Säästu”)
  • 8 keskmist (noort) porgandit
  • 3 keskmist mugulsibulat
  • näpuotsaga soola ja purustatud musta pipart
  • 3 spl õli
Sügavkülmutatud lehttaigen pane juba eelmisel õhtul tavakülma või võta mõni tund enne küpsetamist sulama. Keeda porgandid koos koorega pehmeks, kurna ning lase mõni aeg jahedas jahtuda. Koori ja haki sibulad peeneks. Koori ettevaatlikult jahtunud porgandid ning suru kahvliga puruks. Kuumuta pannil paar supilusikatäit õli ning lisa hakitud sibulad. Prae paar minutit, lisa sool ja pipar ning kuumuta veel, kuni sibulad on klaasjad, aga mitte veel pruunistunud. Võta pann tulelt. Lisa praetud sibulad kahvliga purustatud porganditele. Piruka täidis on valmis. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning aseta sinna poolik ruudukujuline lehttaigen. Määri lehttaignale ühtlaselt kogu porgandi-sibulatäidis. Küpseta pirukat 200 kraadi juures, kuni taignaääred on kuldpruunid (umbes 20 minutit).

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar